Obavijesti

Promo sadržaj

Derviš i smrt – spektakularno baletno uprizorenje romana

Derviš i smrt – spektakularno baletno uprizorenje  romana
5

Remek djelo Meše Selimovića u fantastičnom baletnom izdanju 18. svibnja u Lisinskom

Pod koreografskom palicom Igora Kirova, uz mističnu glazbu Gorana Bojčevskog, baletni koraci vjerodostojno dočaravaju profinjenu introspekciju filozofskog romana, razmišljanja o životu ususret smrti, surovosti i duhovnosti, nepravdi i transcendenciji.

Libreto Saše Dimoskog u sinergiji glazbe, pokreta, kostima i scenografije... duboko je uronio u čudesan svijet Meše Selimovića. Publici vjerodostojno i detaljno dočarava unutarnja ljudska propitkivanja i prenosi radnju romana na sceni. Glavni lik, Ahmeda Nurudina, utjelovljuje dvoje plesača. Njegovu vanjsku, tjelesnu stranu donosi zagrebački baletni prvak Tomislav Petranović, a onu unutarnju, duševnu, Ajla Kadrić.

Djelo je već ranije doživjelo nekoliko kazališnih adaptacija, dok je ona filmska zaradila i nominaciju za Oscara. Baletno uprizorenje romana oduševilo je publiku i kritiku.

Pozivam za svjedoka vrijeme, početak i svršetak svega - da je svaki čovjek uvijek na gubitku! Tako počinje roman Derviš i smrt koji će zagrebačka publika moći uživo doživjeti i proživjeti uz baletni ansambl splitskog HNK-a 18. svibnja 2019. u Lisinskom.

Ulaznice po cijeni od 90, 120, 150 i 180 kn mogu se kupiti na www.lisinski.hr i na blagajni Dvorane.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve