News

Komentari 94

Desničar se bori za život: Na ulici ga gotovo nasmrt pretukli

Frank Magnitz je dulje vrijeme bio glasač CDU-a, ali je u jednom trenutku postao nezadovoljan smjerom koji stranku vodi Angela Merkel. Također bio je veliki protivnik eura

Više ljudi napalo je u ponedjeljak navečer Franka Magnitza (66), šefa organizacije desničarske stranke Alternativa za Njemačku u Bremenu.

Magnitz je bio na povratku kući s prijema kada su ga trojica onesvijestila udarcem letvom i nakon što je pao na pod, nogama su mu gazili po glavi.

Naišao je prolaznik koji je spriječio daljnji napad i pozvao hitnu i policiju. Policija sumnja da je riječ o politički motiviranom napadu.

Magnitz je u bolnici i ima teške ozljede.

Prema pisanju medija, Magnitz je dulje vrijeme bio glasač CDU-a, ali je u jednom trenutku postao nezadovoljan smjerom koji stranku vodi Angela Merkel. Također bio je veliki protivnik eura. Predbacivali su mu rasizam, no on je prošle godine rekao da mu je žena turskog porijekla te da je njegov kolega porijeklom s Kube.

- U mojem osobnom okruženju ljubav prema domovini i otvorenost prema svijetu se ne isključuju - rekao je Magnitz. 

- Danas je crni dan za demokraciju u Njemačkoj. Magnitz je u ozbiljnom stanju, a pretučen je skoro do smrti - rekao je glasnogovornik AfD-a Jörg Meuthen. 

Najčitaniji članci