News

Komentari 11

Despot je sudsku kaznu platio novcem iz 'Barišićevog sefa'

Despot je sudsku kaznu platio novcem iz 'Barišićevog sefa'

Despot je dozvolio da se 805.000 kn uzme iz dva milijuna koja su našli u njegovom stanu. Iako se nagađalo da je riječ o Barišićevom novcu, Despot tvrdi da je njegov

Zet bivšeg šefa carine Mladena Barišića koji se prošli tjedan nagodio s USKOK-om zbog optužbi za primanje mita već je platio novčanu kaznu. Ante Despot je dao sudu suglasnost da se kazna od 600.000 kuna i 200.000 kuna nezakonite zarade, te 5.000 kuna sudskih troškova uzmu iz 2 milijuna kuna što ih je policija pronašla u sefu u njegovom stanu tijekom uhićenja njegovog punca, piše Novi list.

Za taj novac se vjerovalo da je Barišićev i da je dio HDZ-ovog "crnog fonda", no Despot je od početka tvrdio da je novac njegov. Kada je osuđen na godinu i tri mjeseca zatvora te na pozamašnu novčanu kaznu, Despot je odobrio da sud novac potreban za plaćanje kazne uzme od zaplijenjenog iznosa. Ostatak novca će mu biti vraćen.

Despota se teretilo daje uzeo 450.000 kuna mita dok je bio član Uprave HEP-a i predsjednik Nadzornog odbora HEP-Proizvodnje. No, presudom je taj iznos spao na 200.000 kuna.

Najčitaniji članci