News

Komentari 79

Detalji online nastave: 'Vrijede sva pravila kao da ste u školi'

Detalji online nastave: 'Vrijede sva pravila kao da ste u školi'

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održala se konferencija za novinare na temu nastave u okviru situacije s korona virusom...

Ministrica Blaženka Divjak održala je danas virtualni sastanak s oko 1200 ravnatelja hrvatskih škola. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- U dva tjedna smo u pogon stavili sustav koji danas pokriva oko pola milijuna ljudi, što je zaista pionirski poduhvat. Očekujem da pored inovativnosti i brzine dalje očekujem nužnu disciplinu i suradnju, strpljenje kada naiđemo na probleme, te solidarnost - rekla je Divjak.

U Istarskoj županiji kreću virtualne učionice, a u ostalim županijama od srijede. Pravila ponašanja trebaju biti kao i u školi.

- Ovo što mi sada radimo stvarno je pionirski pothvat, jer smo u dva tjedna upogonili sustav u kojemu je preko pola milijuna ljudi u Hrvatskoj, i to nije jednostavno - rekla je Divjak uoči sastanka premijera i ministara s Nacionalnim stožerom za civilnu zaštitu.

Škola na 3. programu počinje u ponedjeljak u 8 ujutro, a na Sportskoj TV imaju digitalne materijale za predmetnu nastavu i za srednje škole, objavila je Divjak.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Na pitanje koliko će dugo nastavnici morati dolaziti u škole, Divjak je ponovila da trenutno nema opasnosti od slobodnog širenja virusa u Hrvatskoj.

- Prema tome, u školi se može osigurati sve što traže higijenski standardi. Učenika neće biti puno i važna je suradnja. Koliko dugo? Dok ne dobijemo drugačije upute Stožera Civilne zaštite - rekla je Divjak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci