Obavijesti

News

Komentari 13

Detalji pljačke: Razbojnika nije zaustavio niti hitac iz pištolja

Detalji pljačke: Razbojnika nije zaustavio niti hitac iz pištolja
1

Policija je uhvatila pljačkaša (31) i on je pritvoren. Drugog pljačkaša još traže. Dvojac sumnjiče i za pljačku u svibnju ove godine u Novom Zagrebu. Napravili su štetu od 120.122 kuna

VIDEO

Dvojica maskiranih razbojnika su u ponedjeljak oko 14 sati na Črnomercu u Ilici upali u banku u kojoj su tada bili deset zaposlenika te tri stranke u dobi od 40, 69 i 41 godine. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:40

Pljačkaši su odmah na ulazu u banku fizički napali zaštitara, a to je zamijetio policajac. On se legitimirao službenom značkom, a pljačkaši su onda pobjegli. Policijski službenik krenuo je za jednim od njih. Vikao je „stop policija“  te je pucao u zrak radi upozorenja no pljačkaša to nije zaustavilo. Kad ga je policajac na parkiralištu sustigao, pljačkaš se počeo opirati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Razbojnik s Črnomerca i dalje u bijegu: Traže ga, naoružan je
Razbojnik s Črnomerca i dalje u bijegu: Traže ga, naoružan je

- Pri tom sprječavanju počinitelja u njegovoj namjeri, isti je pružao aktivni otpor policijskom službeniku koji je u ruci imao službeni pištolj iz kojeg je prethodno ispalio hitac upozorenja u zrak, a zbog čega je došlo do opaljenja. Iako lakše ozlijeđen pri tome, počinitelj nije posustajao u pružanju aktivnog otpora te ga je policijski službenik svladao u čemu su mu pri tome priskočili u pomoć i slučajni prolaznici, građani. Liječnička pomoć, obojici, pružena je u KB Sveti Duh, gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni dok je zaštitaru liječnička pomoć pružena u KB Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno da je također lakše ozlijeđen. Nakon medicinske obrade, 31-godišnji počinitelj je uhićen i doveden u službene prostorije na daljnje kriminalističko istraživanje - objavila je zagrebačka policija.

Policija je utvrdila da je razbojnik (31) s još jednim kolegom počinio tri kaznena djela. Sumnjiče ih za razbojništvo, razbojništvo u pokušaju i prisila prema službenoj osobi.
Dvojac je sumnjaju u svibnju opljačkao banku u Novom Zagrebu. Ostalo su, sumnja se počinili u ponedjeljak gdje su i prijetili plinskim pištoljima.

- Materijalna šteta nastala počinjenjem navedenih kaznenih djela iznosi 120.122 kuna. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 31-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava i posebno izvješće dostavljeni su nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu - objavila je policija.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a