Obavijesti

News

Komentari 6

Detour: 'Svirat ćemo cijelo ljeto, a večeras se vidimo na Jarunu'

Detour: 'Svirat ćemo cijelo ljeto, a večeras se vidimo na Jarunu'

Na Chill&Grill festivalu još jedan sjajan nastup. Večeras svira Detour, a povodom nastupa, u intervjuu najavljuju niz koncerata tijekom ljeta i nove pjesme na jesen

VIDEO

'Mjesec', 'Snijeg', 'Plešem sama' i 'Tvoje lice se promijenilo', samo su neki od hitova regionalne glazbene pop atrakcije Detour. Pod vodstvom producenta i autora Nenada Borgudana, tu su i basist Alen Križaj, bubnjar Edi Grubišić, klavijaturist Vibor Čerič, ali i nove pjevačice Dora Mijat i Karla Krmpotić.

Prije nešto više od mjesec dana predstavili su novu pjesmu 'Hawaii' koja se ubrzo nakon izlaska našla na prvom mjestu ljestvice najslušanijih domaćih pjesmama. Koji su im planovi za budućnost te gdje ih možete poslušati tijekom ljeta, pročitajte u intervjuu s Nenadom Borgudanom. 

24sata: Nedavno je izašao vaš novi singl Hawaii, kako ste zadovoljni njime, o čemu pjesma govori i kako ga je publika prihvatila?

„Hawaii“ je klasična „feelgood“ ljetna pjesma koja pokušava probuditi optimizam i nadu u ovim zbunjujućim i mračnim vremenima. Govori o teškoj godini iza nas i nadi u početku novog, ljepšeg dana kroz prizmu bijega na neko ljepše mjesto, u ovom slučaju, Havaje. Želja mi je, naravno, bila da ta poruka dopre do što većeg broja ljudi i sretan sam što smo u tome uspjeli. Zadovoljan sam njenom produkcijskom jasnoćom i ambijentom koji smo postigli kao i činjenicom da je od prvog tjedna izlaska jedna od najpuštanijih pjesama u zemlji, a sjajno se zavrtjela i u regiji.

24sata: Spremate li još neka iznenađenja, može li publika uskoro očekivati još novih pjesama?

Naravno, „Hawaii“ je treća pjesma s nadolazećeg albuma, tako da je ostalo još dosta pjesama za predstaviti. Sljedeći singl izlazi na jesen i biti će prva pjesma novog razdoblja u koju će glavni vokali biti ženski.

24sata: S obzirom na to da se društveni život polako vraća u normalu i da se sve više koncerata najavljuje i održava, kako vi stojite po pitanju toga, imate li cijelo ljeto već bukirano?

Za sada imamo dogovorene koncerte u Splitu, Rijeci, Šibeniku, Dubrovniku, Zagrebu, Beogradu, Nikšiću…ali taj se popis, gotovo iz dana u dan povećava tako da ćemo dobar dio ljeta provesti svirajući.

24sata: Kako provodite ljetne dane? Veselite li se nastupu na Chill&Grillu, što očekujete od njega?

Još uvijek sam u Zagrebu jer mi je scenografski dio posla vezan uz nogometno prvenstvo, a potom i uz Olimpijske igre, a glazbeno, pokušavam pisati, održavamo probe, skrivam se od vrućine, chillam… Naravno da se veselimo nastupu na Chill&Grill festivalu, već smo više puta imali zadovoljstvo nastupati i očekujemo da će biti vrhunski kao i uvijek do sad.

24sata: Kako ste se prilagodili pandemijskim uvjetima u poslovnom smislu? Jeste li radili na nekim projektima u online izdanju?

Kao bend smo odradili par live streamova i par nastupa poslije prvog lock downa, prošle godine i održavali smo probe, koliko je to bilo moguće, a moja autorska rutina je ostala gotovo ista jer se ipak radi o tihom kućnom obrtu, kojem ova situacija, gotovo, pogoduje.

24sata: Koliko je lako ili teško biti glazbenik u današnjim vremenima?

Nikada nije pretjerano lako biti glazbenik jer se radi o vrlo neizvjesnom kruhu, a ova situacija s pandemijom je bavljenje glazbom samo dodatno otežala, nekima učinila i nemogućim za opstanak. Nažalost glazba, kao i svaka fina nadogradnja u životu…umjetnost općenito, je stradala prva, a zadnja se oporavlja…to su uvjeti koji najljepši posao na svijetu mogu učiniti zaista neizvjesnim i teškim.

Bogati program festivala i ovaj vikend

Festival, na koji je najbolje doći kroz prvi ulaz na jezero iz Horvaćanske prava je destinacija za vikend druženje. Osim sjajnog glazbenog programa tu je i bogata gastro ponuda, a s obzirom na vrućine i činjenicu da svi bježimo što dalje od kuhanja, Chill&Grill je mjesto gdje možete pojesti nešto iz vrhunske ponude koju nude restorani  Kitchen & Grill PLAC, KSS burgers, BBQ Hot Yard, Maredo, Wok by Matija i Jack 'n' Bowl i El Toro Restaurant & Bar. Za slatko će se pobrinuti vrsni stručnjaci iz palacinke.hr, a svakako ne propustite cooking show pastry chefa Maxa Todorova OXBO restorana Double Tree By Hilton koji sprema prave delicije. 

Za sve pripadnice ljepšeg spola, evo i jedne super prilike za ženski shopping

Prava modna poslastica

Tijekom današnjeg dana od 17.00 do 20.00 sati na modnom buvljaku Bazaar by Miss7 & ReStyloh možete po super cijenama kupiti odjeću mnogobrojnih izlagača, među kojima su i poznate dame s javne scene. Dođite na Jarun i razgledajte modne selekcije koje su pripremili naši dragi restyleri i odaberi svoju novu omiljenu odjeću, a ukoliko vas shopping umori, tu je gastro ponuda kojoj je uistinu teško odoljeti. 

Jarun je ovog vikenda glavna destinacija Zagrepčana, stoga odaberite iz programa nešto za sebe i dobro se zabavite.  

Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Visa, Meggle, Zvijezda, Cromaris, Vezak vina, Labud, Studenac market, Kotanyi, Citroën, Make It Count, Hrvatska Obrtnička Komora i Hilton.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca