Obavijesti

News

Komentari 1

Didi (5) čeka transplantaciju: 'Stalno gleda te poruke podrške druge djece. To je jako veseli'

Didi (5) čeka transplantaciju: 'Stalno gleda te poruke podrške druge djece. To je jako veseli'
3

Diana (5) iz Rovinja ima niz dijagnoza zbog rijetke bolesti od koje su joj ugroženi organi. Roditelji su joj tijekom pandemije korona virusa ostali bez posla

VIDEO

Nakon objave priče u 24sata o mojoj bolesnoj djevojčici, koja će vjerojatno trebati transplantaciju srca, stižu nam deseci poruka podrške roditelja, majki s djecom i prijatelja iz inozemstva. Srce mi je veliko kao kuća!, kazala je Sanela Maslić-Sabljak (42), majka Diane (5) iz Rovinja.

Podsjetimo, djevojčica ima niz dijagnoza, Gorlin Goltz sindrom, kardiomiopatiju s izrazito oslabljenom sistoličkom funkcijom, tumor srca, mitralnu insuficijenciju, hipotrofiju vidnog živca i divergentni strabizam. Poruke podrške puno im znače.

- U ovim teškim trenucima ta riječ utjehe puno nam znači i velika hvala svima. Jako su teška vremena i stvarno ne bih željela da onaj tko nema dovoljno ni za sebe da uplaćuje novac za našu Didi. Ona je borac i za sada se dobro drži. Istina, njezino srce sve slabije i slabije kuca i ne znamo koliko će još izdržati, ali nada postoji. Nakon otpuštanja iz zagrebačke bolnice sredinom ožujka naša mala mezimica je, hvala Bogu, stabilno i nije na kisiku. Čekamo sredinu travnja, kad će liječnički konzilij odlučiti što u slučaju naše Diane - kaže Sanela. Majka kaže da je do Nove godine ona bila savršeno zdravo dijete, a sve je počelo običnim vrtićkim prehladama i virozama bez temperature.

'Molimo dragog Boga da se srce naše Didi oslobodi od zloćudnog tumora. Život se poigrao njome'
'Molimo dragog Boga da se srce naše Didi oslobodi od zloćudnog tumora. Život se poigrao njome'

- Odjednom se počela žaliti da je umorna i da želi ležati. Teže je disala i počela kašljati. Nakon krvnih pretraga koje su se pokazale urednim, otišli smo po drugo mišljenje u pulsku bolnicu, gdje su liječnici vidjeli da je riječ o nečemu mnogo lošijem te nas poslali za Rijeku. Tamo smo se suočili s poraznom dijagnozom tumora na srcu, koji je neoperabilan - ispričala je majka. Djevojčica je završila na zagrebačkom Rebru, gdje je provela više od mjesec dana.

- Didi je dosta povučena curica i najviše voli igrati igre na mobitelu i gledati video poruke podrške djece. Tu se najviše smije i raduje i stalno ponavlja: ‘Premotaj opet da vidim djecu!’. Velika hvala riječkim i zagrebačkim liječnicima što su se zaista zauzeli za naš slučaj, a posebno glavnoj sestri Jasminki na kardiologiji zagrebačke bolnice, koja obožava našu Didi, kao i časnu sestru i Dianinu krsnu kumu Ivanu, koja pored svih obaveza puno pomaže. Naša curica se krstila upravo dok je ležala na Rebru i bilo je dirljivo - ispričala je majka. Ona i suprug su nezaposleni i roditelji troje djece. Radili su u kuhinji, no sektor ugostiteljstva uništila je pandemija korona virusa.

- Teško nam je što ne radimo i što je takvo stanje, ali živjeti se mora. Nekoliko roditelja iz Dianina vrtića se organiziralo i napravilo akciju za pomoć i neizmjerno sam zahvalna. Informacija se brzo počela širiti društvenim mrežama - kroz suze je rekla žena. Didi je u svom kratkom životu naučila živjeti s bolom te piti mnoge lijekove. Zna da mora. Njezina pedijatrica dr. Renata Jurman rekla je da je Diana djevojčica koja boluje od rijetke genske bolesti koja zahvaća mnoge organe. Zbog svog stanja osjetljiva je prema infekcijama i brzo se umara. Nažalost, nema snage igrati se, trčati s drugom djecom, biti s bratom na igralištu ili u parku. Naglo joj je prekinuto djetinjstvo, pa ne može niti u predškolu.

Žalila se da je umorna i da samo želi spavati. Bila je u dvije bolnice

Roditelji iz Rovinja zbog korona krize ne rade, a imaju troje djece. Rade sve da pomognu kćeri. Pomoći možete i vi uplatom na: Sanela Sabljak, RBA, IBAN: HR0524840083234972569, Opis plaćanja, donacija za Didi.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag