Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Digli helikopter i dronove: Već drugi dan tragaju za Britancem

Pročelnik HGSS-a Dubrovnik potvrdio je da se nestali Britanac prije početka potrage javio porukom, ali u njoj nije bilo korisnih informacija. Područje potrage locirali su pomoću signala mobitela

Foto: gss.hr
36 komentara

Potraga za nestalim 61-godišnjim britanskim turistom na otoku Mljetu ušla je u drugi dan, no Britanac još nije pronađen, izvijestio je u nedjelju pročelnik HGSS-ove stanice Dubrovnik Marijo Begić. 

Potvrdio je kako se nestali Britanac prije početka potrage javio porukom, ali u njenom sadržaju nije bilo informacija korisnih za potragu.

"Nažalost, informaciju smo dobili prilično kasno. Reakcija je bila u najbržem mogućem roku, ali dojava je stigla prilično kasno“, izjavio je Begić.

Naveo je da su u potrazi angažirana četiri potražna tima sa 45 ljudi, četiri potražna psa i dva drona. U noćnoj potrazi korištene su i termovizijske kamere, a u nedjelju ujutro, dok je vjetar bio povoljan, i helikopter. 

Foto: gss.hr

Objasnio je kako je područje potrage određeno pomoću lokacije mobitela, a riječ je o najvišem vrhu otoka Mljeta, Velikom Gradu iznad mjesta Babino polje.

"Angažirana su sva raspoloživa sredstva na terenu, kolege iz stanica Dubrovnik, Makarska, Orebić, Split te iz BiH, kao i zapovjedno vozilo iz Gospića", rekao je Begić ističući da se u ponedjeljak očekuje dolazak novih ekipa iz drugih stanica.

Foto: gss.hr

"Na terenu su i policija, vatrogasci, a Nacionalni park Mljet nam osigurava hranu i smještaj“, izjavio je Begić.

Subotnja potraga trajala je do 3 sata iza ponoći, u nedjelju je počela u 6 sati ujutro.

Vrlo je vruće, teren je jako zahtjevan za pretraživanje, naveo je pročelnik dubrovačkog HGSS-a. 

Možda vas zanima i ovo:
Message