Obavijesti

News

Komentari 39

Dijagnoza: Uhitili 14 ljudi, među uhićenima 6 liječnika

Dijagnoza: Uhitili 14 ljudi, među uhićenima 6 liječnika
1

Kriminalistička policija upala je u splitsku i osječku bolnicu kako bi istražili slučajeve lažnih PTSP bolesnika koji su na temelju toga dobili mirovine

VIDEO

Splitska policija je nakon sedmomjesečnog prikupljanja informacija privela devetoro osumnjičenih za zlouporabu položaja i ovlasti, primanje mita i krivotvorenje isprava. Liječnik HZMO-a Damir Rebić (61) od prije je poznat policiji zbog sličnih djela. Vozač HZMO-a Dragiša Šušić (44) i medicinski tehničar KBC-a Mario Tafra (35) također su među privedenima. Policija ispituje umirovljenog liječnika i ratnog vojnog invalida Borisa Samardžiju (44), umirovljenu medicinsku tehničarku Suzanu Jelavić (43) i njenog supruga Mladana Jelavića (50), umirovljenog časnika HV-a. Na spisku se našao i psihijatar KBC-a Boran Uglešić (34), sin poznatog splitskog psihijatra Borbena Uglešića. Listu zaokružuju liječnik iz privatne klinike Kalajžić Darjo Sučević (44) i liječnik iz Pule Valter Nutrizio (53), zaposlen kao vještak procjene invalidnosti u Ministarstvu obrane.
Provjeravali su civilne i vojne slučajeve odlaska u mirovinu, bolovanja i utvrđivanja invaliditeta. Navodno su pretreseni i stanovi nekih aktera afere. Ravnatelj splitskog KBC Dujomir Marasović kaže da nije bio unaprijed upoznat sa akcijom. Policija mu je došla u ured i zatražila određenu dokumentaciju, a on im je odredio kontakt osobe po odjelima. Nakon toga su se rasporedili po odjelima, a ravnatelj ne zna što rade i da li su ikoga priveli. "Pozdravljam svaku akciju pravne države bez obzira o kome se radi. Država mora biti kao vruće željezo, pa da se opeče svako tko ga dotakne.", kazao je Marasović.
Racija traje i u osječkoj bolnici. Neslužbeno doznajemo kako tim policijskih inspektora istražuje prijavu branitelja koji su se žalili da na odjelu psihijatrije rade liječnici koji za 3.000 eura 'sređuju' medicinsku dokumentaciju za PTSP te preduvjete za vojnu mirovinu. Javna je tajna također i da se u tom nelegalnom poslu ističe jedan iskusni osječki psihijatar koji već godinama 'zbrinjava' branitelje za 3.000 eura, ponekad više ili manje, te da je na temelju tih zarada kupio nekoliko stanova, apartmana na moru i nekretnina po cijeloj Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović