Obavijesti

News

Komentari 73

Dijana Zadravec o odnosu s premijerom: Mi smo poznanici. Ne čujemo se i ne komuniciramo

Dijana Zadravec o odnosu s premijerom: Mi smo poznanici. Ne čujemo se i ne komuniciramo
2

Predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice u telefonskom razgovoru s ministrom Berošem premijera naziva imenom, no sada kaže kako su oni tek stranački kolege

VIDEO

Predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec za RTL Danas komentirala je stanje u toj bolnici u kojoj su prije liječnici protestirali zbog načina na koji ona upravlja. Na pitanje je li ona zviždačica koja ukazuje na nepravilnosti ili ugnjetavačica, kako je optužuju kolege kazala je kako je ona u prvom redu Dijana Zadravec, sveučilišna profesorica koja ima međunarodnu karijeru koju je stvarala 25 godina.


- Ne skrivam se iza nikakvih anonimnih prijava. Nisam promijenila ime i prezime kao što su to neki. Ukazujem na nepravilnosti koje zamjećujem u svojem radu kao predstojnica i kao prije, zamjenica ravnatelja. Prema tome, neću se pomiriti s činjenicom da se u javnom zdravstvenom sustavu događaju takve stvari da se krade novac poreznih obveznika i da se sve pušta da ide svojim tokom i da se prikazuju financijski gubici, a zapravo se iza toga velikim dijelom krije, ne liječenje bolesnika nego otuđivanje novaca, nas poreznih obveznika – kazala je Zadravec za RTL Danas dodajući kako je nepravilnosti više puta prijavljivala i Općinskom i Županijskom državnom odvjetništvu.


- Znači, iz 2016. prijavila sam stjecanje nepripadajuće materijalne koristi koje se dogodilo u KBC-u Sestre milosrdnice, na temelju falsificiranih službenih dokumenata. Konkretno, pisali su se prekovremeni sati koji se nisu odradili. Prijavila sam zloupotrebu službenih ovlasti. Nadalje, prijavila sam ministra Beroša za nezakonito snimanje našeg privatnog razgovora i za stavljanje na razglas i zadnje što sam prijavila, ali još prije toga gospođu Miu Primorac koja je namještala natječaje za moj europski projekt težak 32 milijuna kuna gdje je bila u sukobu interesa i namještala tvrtki... - kazala je Zadravec potvrđujući da je riječ o slučaju za koji je optužena za fizičko nasilje.

Htjela je biti ministrica: Tko štiti Plenkijevu miljenicu Dijanu Zadravec nakon svih skandala?
Htjela je biti ministrica: Tko štiti Plenkijevu miljenicu Dijanu Zadravec nakon svih skandala?


- Tako je, da. I lažno optužena od gospođe Primorac, a uhvatila sam ju da je istovremeno radila u KBC-u Sestre milosrdnice i za Europlantaže za koje je namještala natječaj. Znači još jedan, samo da nadopunim. Nedavno sam otkrila da se falsificiraju dokumenti da se potpisuje na mjesto predstojnice što sam ja. Odjelni liječnici, doktor Klaus i doktor Čulo, prijavila sam Županijskom državnom odvjetništvu. Za sada, osim za ministra Beroša, bila sam pozvana u Heinzelovu, dala sam svoj iskaz, a po ostalim predmetima nemam saznanje u kojoj su fazi – kazala je Zadravec. Na pitanje kako je moguće da je u sukobu s onima kojima ste šefica i s onima kojima ste podređeni, uzimajući u obzir doktora Zovka i ministra Beroša kazala je kako je ona u Klinici za tumore, KBC Sestre milosrdnice te je šef radiologije u tri bolnice na tri lokacije, u Vinogradskoj, Ilici i Draškovićevoj.


- Dogodilo se da su otišla tri mlada liječnika koji nisu eksperti nego su amnestirani od troškova specijalizacije što se dogodilo 2016. na inicijativu HUBOL-a. Danas radiolozi koji su deficitaran kadar mogu slobodno migrirati. Oni to čine u različite ustanove, u inozemstvo ili privatno ili druge javno zdravstvene ustanove. Kontinuirano iz svih hrvatskih bolnica, liječnici radiolozi prelaze u iz jedne kuće u drugu ili inozemstvo, ali samo se mene proziva za odlazak – kazala je Zadravec dodajući kako se apsolutno ne osjeća odgovornom za odlazak radiologa.

Procurila snimka: Zadravec i ministar Beroš se svađaju oko izbora ravnatelja bolnice...
Procurila snimka: Zadravec i ministar Beroš se svađaju oko izbora ravnatelja bolnice...



- Krivo mi je da se zapravo nije do sada detektirao problem manjka radiologija koje sam ja već pokušala nadomjestiti s raspisivanjem 24 specijalizacije za KBC Sestre milosrdnice iz radiologije što sam unijela u Nacionalni plan Ministarstva zdravstva. Moram još reći, odlasci radiologija su uzrokovani i odlaskom u mirovinu, njih osam, a pritom sam zaposlila 20 liječnika, 7 specijalista iz drugih kuća i 13 specijalizanata. Recimo još primjer, KBC Rebro je u godinu i pol dana izgubilo 12 radiologa, Merkur je izgubio 11 radiologa, isto u kratkom periodu, a preostalo ih je samo trećina. Znači taj problem, ako se sjećate u Splitu, šef radiologije je 2018. zavapio jer nedostaje radiologa. Onkološki bolesnici čekaju 12 mjeseci na pregled – kazala je Zadravec ističući kako iza nje ne stoji politika jer je, veli, svoju karijeru sveučilišne profesorice gradila bez politike.

Ministar Beroš u Splitu se pojavio sa šeširom


Na pitanje novinara kako se na snimci telefonskog razgovora između nje i ministra Beroša čuje da premijera oslovljava s Andrej, odnosno u kakvom je odnosu s premijerom Plenkovićem kazala je kako su ona i premijer Plenković stranački kolege.
- Mi smo poznanici. Zadnji put sam ga srela na jednom stranačkom okupljanju prošlo ljeto u Varaždinu. Mi se ne čujemo i ne komuniciramo - rekla je Zadravec dodajući kako joj nije cilj biti ministrica već da je jedino zanima pozicija ravnateljica KBC Sestre milosrdnice jer ima plan i program. Natječaj će se, navela je, dogoditi oko 20. svibnja.
- Budući da je doktor Zovak v.d. ravnatelja, a prema mojim saznanjima je godinu dana zakonska mogućnost biti v.d. Ravnatelja – kazala je Zadravec rekavši da za Zovaka ne zna, ali da će se ona prijaviti na natječaj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović