News

Komentari 56

Nesreća u Omišu: Dijete teško ozlijeđeno zbog bacanja petardi

Nesreća u Omišu: Dijete teško ozlijeđeno zbog bacanja petardi

Savjetujte djecu da ne diraju neaktivirana pirotehnička sredstva, ne rastavljaju ih i ne pomiču, a u slučaju da ih zapaze neka odmah zatraže vašu pomoć, apeliraju iz policije

U ponedjeljak u poslijepodnevnim satima na omiškom području ozlijeđeno je dijete uslijede aktiviranja za sada neutvrđenog pirotehničkog sredstva.

Pružena mu je liječnička pomoć u splitskoj bolnici i konstatirana teška tjelesna ozljeda šake, a policijski izvidi su u tijeku, prenosi Dalmatinski portal.

Stoga iz policije još jednom upozoravaju građane:

Savjetujte djecu da ne diraju neaktivirana pirotehnička sredstva, ne rastavljaju ih i ne pomiču, a u slučaju da ih zapaze neka odmah zatraže vašu pomoć!

Petarde nisu igračke. Mogu uzrokovati teške opekline i rastrgnuća.  Najčešće riječ je o teškim ozljedama šaka i prstiju, lica i očiju. 

Podsjećamo kako je Zakonom o eksplozivnim tvarima, te proizvodnji i prometu oružja normirano je kako će se novčanom kaznom u iznosu od 1000 do 3000 kuna kazniti zakonski zastupnik djeteta mlađeg od 14 godina koje je uporabilo pirotehnička sredstva, ističu iz policije.

Najčitaniji članci