Obavijesti

News

Komentari 21

Diktator je nestao, gdje je? Ma dobro je, samo se boji korone...

Diktator je nestao, gdje je? Ma dobro je, samo se boji korone...
1

Svijetom kolaju razne teorije o tome gdje se nalazi Kim Jong Un. Pričalo se da je bolestan, da je ozlijeđen, da je umro, pa da nije umro, da je otišao na operaciju srca. Ništa se ne zna, a sjevernokorejski mediji šute

VIDEO

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un se nakon tri tjedna odsutnosti sredinom veljače pojavio u mauzoleju u Pjongjangu gdje se čuvaju balzamirani ostaci njegovog oca i djeda. Stigao je tamo na 78. rođendan svoga oca. Svi su zabilježili taj događaj.

Mjesec dana kasnije u sjevernokorejskim medijima objavljene su slike koje su navodno izazvale oduševljenje u narodu. Kim Jong Un bio je na vojnoj vježbi na kojoj su se testirala  dalekometna oružja.  Svi vojnici koji su dočekali 'velikog vođu' i s njim promatrali vježbe, preko lica su nosili crne zaštitne maskice, štiteći se od korona virusa. 

POGLEDAJTE VIDEO: Vlak za užitak Kim Jong-una

Pokretanje videa...

Kimov vlak za užitak 01:34


Jedino je Kim Jong Un bio bez maske na licu. Mediji su odmah počeli hvaliti veliku "hrabrost našeg vođe".

Nadzirao vojne vježbe pa nestao...

Pet dana kasnije Sjeverna Koreja ispalila je dva balistička projektila kratkog dometa prema Istočnom moru i opet zaprijetila prekidom dijaloga sa SAD-om. Projektili su letjeli oko 230 kilometara i dosegli visinu od oko 30 kilometara

N.K. leader Kim inspects air defense unit

To je malo koga začudilo jer je sjevernokorejski vođa rekao još za Novu Godinu da će svijet vidjeti "novo strateško oružje" u bliskoj budućnosti i  cijelo je vrijeme osobno nadzirao vojne vježbe koje se konstantno izvode u zemlji.

Sjevernokorejski mediji prenijeli su 12. travnja da je Kim Jong Un posjetio zračnu bazu i nadgledao vojne vježbe mlažnjaka i lovaca-bombardera. Ali nitko ga nije vidio od 11. travnja kada je predsjedao sastankom politbiroa stranke na kojemu su predložene strože mjere za suzbijanje novog koronavirusa.

Tri dana kasnije Sjeverna Koreja ispalila je raketu kratkog dometa u more, a mlažnjaci Suhoj ispalili su rakete zrak-zemlja u sklopu vojne vježbe.Rakete su ispaljene zbog Kimova rođendana, rekli su tada južnokorejski dužnosnici, a sjevernokorejski državni mediji nisu naveli  je li Kim bio tada prisutan.

Operacija srca zbog pretilosti

Samo tjedan dana kasnije izašla je vijest da je Kim Jong Un u smrtnoj opasnosti nakon operacije.
Tu vijest je prenio CNN citirajući izjavu neimenovanog američkog dužnosnika za kojeg navode da ima izravna saznanja o događaju.

Kim Jong Un je, naime, propustio posljednji rođendan svog djeda što je odmah potaknulo špekulacije o njegovom zdravstvenom stanju. Taj dan se inače slavi kao najvažniji blagdan u državi.  A on ga nikad nije propustio. Nije viđen ni na jednoj službenoj fotografiji.

Kim puši četiri kutije cigareta na dan, pije i prežderava se
Kim puši četiri kutije cigareta na dan, pije i prežderava se

Daily NK objavio je da je sjevernokorejski vođa nedavno podvrgnut jednoj vrsti kardiovaskularnog zahvata zbog pušenja, pretilosti i previše rada te da se nakon zahvata oporavlja u svojoj  vili.

Odmah se, naravno, počelo nagađati tko bi ga mogao naslijediti. Iz ureda predsjednika Južne Koreje tada su rekli da ne mogu potvrditi spekulacije o Kimovom zdravlju te da se ništa neobično ne događa u Sjevernoj Koreji.

515281576

Američki predsjednik Donald Trump odmah mu je zaželio brz oporavak.
 - Nadam se da je dobro. Imao sam vrlo dobre odnose s Kim Jong Unom. I želio bih da je dobro. Vidjet ćemo hoće li tako biti. Ne znamo jesu li vijesti točne - rekao je Trump na konferenciji za medije prije tjedan dana.

Prije četiri dana navodno su poslani kineski medicinski stručnjaci kako bi pomogli Kimu. Japanski mediji  tada su objavili da je u vegetativnom stanju, dok neki američki mediji tvrdili da je umro te kako ga samo održavaju aparati.

Odmah se počelo govoriti o tome da će ga naslijediti mlađa sestra Kim Yo-Jong (31) s kojom je jako blizak i koja trenutno obavlja funkciju prvog potpredsjednika Centralnog odbora Radničke partije.

Ne zna se stanje Velikog vođe, sve oči uprte u njegovu sestru
Ne zna se stanje Velikog vođe, sve oči uprte u njegovu sestru


No već sljedeći dan specijalni savjetnik za nacionalnu sigurnost južnokorejskog predsjednika u intervjuu za CNN kazao je: "Kim Jong-un je živ i dobro." 

North Korean leader Kim Jong Un arrives in Vladivostok

 - Možda je ključni praznik 15. travnja preskočio zbog korona virusa, a ne zato što je bolestan.  Ne mislim da je njegov nestanak posebno neobično s obzirom na trenutnu koronavirus situaciju -  rekao je jučer južnokorejski ministar za Sjevernu Koreju.

 'Znam kako je, ali neću reći'

I onda se opet oglasio Donald Trump koji je jučer kazao kako zna kako je Kim Jong Un, ali da neće reći.

Sjeverna Koreja je inače otkazala je neke velike događaje te zatvorila granicu i uvela mjere karantene kako bi spriječila širenje koronavirusa.

Scenes from Pyongyang

No ako se Kim Jong Un skriva zbog Covida-19, to je u "neskladu s narativom državnih medija o tome kako se savršeno nose s krizom", rekao je Chad O'Carroll, šef Korea Riska koji nadgleda  Sjevernu Koreju. 

- Ako samo pokušava izbjeći zarazu, teoretski bi bilo vrlo jednostavno objaviti slike ili video zapise zdravog Kima - rekao je.

No i dalje se ne zna gdje je diktator i zasad se samo može nagađati kad će se pojaviti i hoće li se uopće pojaviti..

Misterij nasljednika trona: Kim navodno ima troje male djece...
Misterij nasljednika trona: Kim navodno ima troje male djece...

Ovo nije prvi put da Kimova nagli nestanak potiče svakojaka nagađanja.

Godine 2014. nije bio viđen šest tjedana nakon čega se pojavio sa štapom. Južnokorejske obavještajne službe na koje se pozvao Yonhap, tada su rekle da je operirao cistu na gležnju.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa