Obavijesti

News

Komentari 49

Diler - odlikaš: Krijumčario je kokain pa diplomirao u zatvoru

Diler - odlikaš: Krijumčario je kokain pa diplomirao u zatvoru
1

Magistar prava: Angel Andonov (54), osuđen na 21 godinu zbog krijumčarenja 300 kg kokaina, u četvrtak je diplomirao u šibenskom zatvoru s odličnim uspjehom

VIDEO

Gospodin Angel Andonov je položio ispit s odličnom ocjenom. Nije iznenađujuće jer mu je tema diplomskog rada vrlo bliska, a i dosad je u indeks ubirao samo najviše ocjene, kazao nam je dekan s Pravnog fakulteta u Splitu Milijan Sesar.

Tema diplomskog: Zakon o izvršenju kazne zatvora

Andonov je za temu rada odabrao “Zakon o izvršenju kazne zatvora” te svoja osobna iskustva usporedio s rješenjima i praksom u Europskoj uniji. Studij prava bivši zagrebački ugostitelj napustio je nakon završene treće godine, pa je u zatvoru odlučio završiti studij. 

Ministarstvo znanosti i Uprava za zatvorski sustav izišli su mu u susret te je tijekom zadnje četiri godine položio 12 ispita. Profesori su dolazili kod njega u zatvor, a Andonov nije dobio ocjenu manju od vrlo dobar. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ispite platio 18.000 kuna, a krijumčario kokain vrijedan 100 milijuna

Polaganje svakog ispita stajalo ga je po 1500 kuna.

Zanemarivi iznos u usporedbi sa 100 milijuna kuna vrijednim kokainom koji je Andonov pokušao prokrijumčariti iz Antila. Policija ga je u rujnu 2003. uhitila zajedno s trojicom partnera dok su s jahte Adelante, kojom su upravo pristigli s Antila, u lučici autokampa Veštar u Rovinju iskrcavali kokain i ukrcavali ga u Opel Corsu. Na brodu je bio 301 kilogram kokaina. Sva četvorica pravomoćno su osuđena na dugotrajne zatvorske kazne. Andonov na 21 godinu zatvora. 

Od 2003. promijenio niz zatvora

Do smještaja u šibenski zatvor, u kojem se nalazi već nekoliko godina, promijenio je niz drugih u kojima je dolazio u sukobe, pa i tučnjave s drugim zatvorenicima.

U jednom trenutku odlučio je ispraviti loše životne odluke i iz zatvora izaći kao magistar prava. Njegov slučaj nije usamljen u hrvatskim zatvorima, u kojima su još petorica zatvorenika nastavila školovanje o svom trošku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.