Obavijesti

Promo sadržaj

Dionice Vis d.d. i Modra špilja d.d. nakon više od 4 godine stečaja uvrštene na tržište burze

Dionice Vis d.d. i Modra špilja d.d. nakon više od 4 godine stečaja uvrštene na tržište burze
1

Nakon više od 4 godine u stečaju dionice turističkih kompanija Vis d.d. i Modra špilja d.d. u većinskom vlasništvu mirovinskih fondova pod upravljanjem PBZ CROATIA osiguranje d.d., uvrštene su na Redovito tržište Zagrebačke burze

Nakon što je Hanfa 17.9.2020. odobrila prospekte u vezi s uvrštenjem redovnih dionica na uređeno tržište društava Vis d.d. i Modra špilja d.d., dana 1.10. dionice hotelskih tvrtki uvrštene su na Redovito tržište Zagrebačke burze te se njima počinje trgovati 5. listopada.

Prodaja turističkih tvrtki Vis d.d. i Modra Špilja d.d. objavljena je početkom 2017. godine te su u rujnu 2017. mirovinski fondovi pod upravljanjem PBZ CROATIA OSIGURANJE izabrani za najboljeg ponuditelja. Krajem 2019. dokapitalizirali su Vis d.d. sa 33,1 milijuna kuna za 73,4% udjela u vlasništvu te Modru Špilju d.d. sa 29,9 milijuna kuna za 91,6% udjela u vlasništvu.

Stečajni postupak nakon više od 4 godine za obje hotelske kuće konačno je završen u prosincu 2019. isplatom svih potraživanja prema stečajnom planu. Mirovinski fondovi pod upravljanjem PBZ CROATIA OSIGURANJE d.d. time su postali većinski vlasnici te su imenovane Uprave i Nadzorni odbori u oba društva. Novi vlasnici obvezali su se na investicijski ciklus u obje tvrtke u ukupnom iznosu od 181,9 milijuna kuna.

Edo Bogdanović, direktor Vis d.d. i Modra Špilja d.d., ističe kako je uvrštenje dionica na Redovito tržište Zagrebačke burze veliki korak prema stvaranju stabilnog poslovanja hotelskih tvrtki na otoku Visu. Veliki je značaj i za lokalnu zajednicu kroz zapošljavanje lokalnog stanovništva te povećanje kvalitete smještajnih kapaciteta i usluge te očekivanog dolaska novih gostiju.

Dubravko Štimac, predsjednik Uprave PBZ CROATIA OSIGURANJA d.d., zadovoljan je što su preuzimanjem većinskog vlasništva u dvije hotelske kuće u dugogodišnjim stečajnim postupcima stvorene dvije tvrtke uvrštene na Redovito tržište Zagrebačke burze koje će poslovati po najvećim standardima transparentnosti i korporativnog upravljanja.

Uvjereni smo da će se značajno unaprijediti poslovanje navedenih tvrtki i stvoriti nova vrijednost za članove obveznih mirovinskih fondova PBZ CROATIA osiguranje kao i za ostale dioničare, zaposlenike i širu zajednicu. Očekujemo da će Uprava na čelu s gospodinom Bogdanovićem i Nadzorni odbor na čelu s gospodinom Bunićem voditi ove dvije firme prema rastu prihoda i efikasnosti poslovanja usprkos trenutnoj izazovnoj situaciji u turizmu”, zaključio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve