Obavijesti

News

Komentari 94

Dirao ju za stražnjicu, govorio da ju treba je**** i vrijeđao?

Dirao ju za stražnjicu, govorio da ju treba je**** i vrijeđao?

Ante Zuanić, direktor 'Stano-uprave' pod istragom je zbog zlostavljanja na radu i spolnog uznemiravanja djelatnice. Ukinuo joj je radno mjesto i smanjio plaću te 'koketirao' od prvog dana

VIDEO

Direktora tvrtke 'Stano-uprava', Antu Zuanića istražuje se zbog kaznenih djela zlostavljanja na radu i spolnog uznemiravanja djelatnice, javlja Slobodna Dalmacija.

Djelatnica je prošle godine ponijela protiv direktora prijavu za mobing u kojoj je navela da je, kada je došao na mjesto direktora, Zuanić ukinuo njezino radno mjesto, drastično joj smanjio plaću te da je s njom "koketirao" od prvog dana. 

Grlio ju je i neprilično dirao, a kada bi ona reagirala na to, vrijeđao bi ju pogrdnim imenima. Sve je kulminirao kada ju je u svojem uredu uhvatio za stražnjicu i govorio joj da joj baš to treba te da ju u firmi nitko ne voli. Drugim zaposlenicima počeo je govoriti kako ju treba je****. 

- Da, podnijela sam kaznenu prijavu protiv te osobe, no ništa više od toga ne mogu vam reći - rekla je djelatnica Slobodnoj Dalmaciji. 

Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je od pravne službe "Stano-uprave" da im dostave Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta, ugovor o zasnivanju radnog odnosa s Antom Zuanićem te ugovor ili odluku o imenovanju na mjesto direktora. 

Dostavili dokumentaciju tek kad su im zaprijetili kaznom 

- Međutim, unatoč višekratnom traženju te usmenog i pismenog iskaza zamjenika gradonačelnika Splita Nina Vele da se personalni dosjei za sve radnike TD 'Stano-uprava' d.o.o. nalaze u njihovoj pravnoj službi, tražene akte odbijaju nam dostaviti.

Voditeljica pravne službe poziva se na činjenicu da je Ante Zuanić jedini ovlašten zastupati tvrtku i jedini ovlašten za donošenje bilo kakvih odluka i rješenja u vezi s radno pravnim statusom djelatnika, te da to nije pravna služba.

U dopisu koji je sastavila 24. prosinca 2018. godine navodi kako je direktor -prihvatio gornju zamolbu uz informaciju da će svu relevantnu dokumentaciju za predmetni slučaj donijeti osobno sa svojim odvjetnikom po dostavljenom pozivu'.

S obzirom na to da se radi o aktima trgovačkog društva i ugovoru o zasnivanju radnog odnosa, koji ne predstavljaju nikakvu tajnu, voditeljica pravne službe i direktor neopravdano ne postupaju po zahtjevu državnog odvjetnika.

ODO Split posjeduje ugovor o radu koji je s Nadzornim odborom TD-a sklopio bivši direktor, te je iz njega razvidno da se ne radi ni o kakvom tajnom ugovoru te ni traženi akti ne predstavljaju zaštićenu tajnu niti podliježu odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, jer bi se na taj način sprječavao svaki postupak proveden u svrhu utvrđivanja protuzakonitog ponašanja - stoji u obrazloženju zahtjeva ODO-a za kažnjavanjem Zuanića i 'Stano-uprave'.

Tek nakon što im je zaprijećeno kaznom, tvrtka je dostavila traženu dokumentaciju. 

Nije još iznio obranu 

Odvjetnik Zuanića, Joško Čeh rekao je da njegov klijent nije još iznio obranu na Državnom odvjetništvu i nije htio to raditi preko medija. Dodao je da dokumente nisu odmah dostavili jer su u 'Stano-upravi' smatrali da pitanje smije li Zuanić raditi kao direktor nakon 65. godine nije predmet postupka niti se to pitanje nalazi u pouci o pravima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je