Obavijesti

News

Komentari 4

Direktor nenaplativom bjanko zadužnicom uzeo 420.000 kn

Muškarac (44) za svoje trgovačko društvo pribavio protupravnu imovinsku korist za iznos od 420.673 kune, a sve na štetu trgovačkog društva iz Donjeg Stupnika

VIDEO

Zbog prijevare u gospodarskom poslovanju, protiv 44-godišnjaka, ali i njegovog građevinskog trgovačkog društva u Sisku, u kojem je bio direktor, nadležnom državnom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava, jer je nenaplativom bjanko-zadužnicom ostvario protupravnu korist od 420.000 kuna.

Kako je u utorak izvijestila sisačko-moslavačka policija, sumnjiči ga se da je u rujnu 2017. godine s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoje trgovačko društvo, s trgovačkim društvom u Donjem Stupniku sklopio ugovor o kupoprodaji novog radnog stroja i hidrauličnog čekića.

Za otplatu radnog stroja osumnjičeni je sukladno ugovoru od rujna 2017. godine sklopio dogovor o zajmu, kojim mu je društvo iz Donjeg Stupnika odobrilo 61.000 eura kao zajam za leasing. Tim je njegovo društvo postalo korisnik leasinga i obavezalo se navedeni novčani iznos vratiti u 12 jednakih mjesečnih rata.

Kao jamstvo osumnjičeni je izdao bjanko-zadužnicu u iznosi 500.000 kuna, koja je dostavljena na naplatu, ali se nije mogla naplatiti zbog blokade žiro-računa njegovog trgovačkog društva. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tako je 44-godišnjak za svoje trgovačko društvo pribavio protupravnu imovinsku korist za iznos od 420.673 kune, a sve na štetu trgovačkog društva iz Donjeg Stupnika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a