News

Komentari 4

DIV će preuzeti Brodosplit? Traže smanjenje broja radnika

DIV će preuzeti Brodosplit? Traže smanjenje broja radnika

Vlada će u četvrtak odlučiti hoće li prihvatiti ponudu DIV-a za kupnju Brodosplita. Prema planiranom restrukturiranju škverova mora smanjiti volumen brodova za 20 %

Vlada će u četvrtak odlučiti hoće li prihvatiti ponudu samoborskog DIV-a za kupnju Brodosplita. DIV mora osigurati milijardu i pol kuna financijskih jamstava i osigurati ugovore za nastavak brodogradnje.

Kako se prema planiranom restrukturiranju hrvatskih škverova mora smanjiti volumen brodova za 20 posto, planiraju u istom postotku smanjiti i broj radnika Brodosplita s 3500 na 2800.

- Taj broj od 700 ljudi je upitan jer je dobar dio već sam otišao. Dio bi i otišao uz otpremnine. O tome se može razgovarati. Mi sindikati čekam poziv na razgovore s Vladom. U četvrtak se odlučuje hoćemo li se privatizirati ili otići u stečaj - kazao je Joško Franić, povjerenik Sindikata metalaca

U Nezavisnom sindikatu Brodosplita DIV ne smatraju ozbiljnim kupcem.

- DIV mora unijeti 40 posto vlastitog novca u restrukturiranje, tj. milijardu i pol kuna zdravog novca, a ta sredstva do danas nisu osigurana. Oni su nesigurna varijanta jer nema novca, a niti naznaka za nove ugovore – upozorio je Pavle Matošić iz Nezavisnog sindikata Brodosplita.

Najčitaniji članci