News

Komentari 24

DIV već zaposlio 250 radnika, zaposlit će ukupno 700 ljudi

DIV već zaposlio 250 radnika, zaposlit će ukupno 700 ljudi

Iz uprave DIV-a su prije nekoliko dana poručili kako je u tvornicu uloženo 25 milijuna eura, od čega 15 milijuna vlastitog kapitala, a 10 milijuna eura iz kredita HBOR-a

Samoborska DIV grupa zaposlila je 250 radnika u novootvorenim pogonima u Kninu, a u idućih nekoliko mjeseci planiraju otvoriti ukupno 700 radnih mjesta. Na svečanosti u četvrtak točno u podne, novim radnicima simbolično su uručene diplome za završeno usavršavanje i obuku čime su osposobljeni za rad na novim, suvremenim pogonima kninske metaloprerađivačke industrije. 

Novozaposleni radnici su osposobljeni za rad na novim pogonima kao zavarivači, rukovoditelji laserskim uređajima za rezanje i zavarivanje, primatelji metalnih sirovina, kalioci, alatničari, bravari, podešivači strojeva za proizvodnju vijaka i skladištari.

DIV Grupa je program edukacije i zapošljavanja realizirala zajedno sa Pučkim otvorenim učilištem u Kninu. Diplome polaznicima dodijelili su Sandra Žulj, voditeljica obrazovanja i Josip Ivandić, voditelj proizvodnje unutar DIV Grupe. 

Iz uprave DIV-a su rekli kako je u tvornicu uloženo 25 milijuna eura, od čega 15 milijuna vlastitog kapitala, a deset iz kredita HBOR-a. 

Inače, DIV grupa je najveća grupacija specijalizirana za preradu, proizvodnju i trgovinu vijčane robe te ostalih strojnih dijelova i metalnih proizvoda na hrvatskom tržištu te jedna od vodećih u Europi i svijetu.

Najčitaniji članci