Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Divjak o mirovinskoj reformi: HDZ i HNS se nisu usuglasili

Sigurna sam da je sadašnje stanje neodrživo, a rješenje koje je predloženo i poslano u Sabor sigurno je dobro rješenje, no je li i jedino moguće... treba razgovarati, izjavila je

Zagreb: Ministri dolaze na sjednicu Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
9 komentara

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u četvrtak je poručila kako, koliko ona zna, između HDZ-a i HNS-a nisu sve točke usuglašene oko mirovinske reforme. 

- Treba razgovarati - istaknula je dodavši kako je broj prikupljenih potpisa za referendum poruka i ovoj i prethodnim vladama.

-  Sigurna sam da je sadašnje stanje neodrživo, a rješenje koje je predloženo i poslano u Sabor sigurno je dobro rješenje, no je li i jedino moguće... treba razgovarati - rekla je. 

Ministar financija Zdravko Marić ustvrdio je u četvrtak da nema razmirica između HDZ-a i HNS-a oko referenduma protiv mirovinske reforme, istaknuvši da su rasprave o mirovinskoj reformi postojale i prije, ali su u konačnici svi dignuli ruke za to. 

Na pitanje smatra li da treba spriječiti referendum o vraćanju dobne granice za odlazak u punu starosnu mirovnu sa 67 na 65 godina, tako što će se izmijeniti Zakon o mirovinskom osiguranju, Marić je odgovorio kako će se razgovarati o tome.

- Mirovinski sustav nije samo pitanje jednog ili trogodišnjeg proračuna, to je sustav, kao i zdravstveni, njega treba gledati kroz 20, 30 ili 50  godina - rekao je.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message