Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
53 komentara

Divjak: 'Rasteretite đake teških torbi, jasno recite što da nose'

Osim što će pokušati riješiti problem preteških torbi, problem koji ju je dočekao čim je postala ministrica, Divjak sljedeće godine pokreće i novi pilot projekt

ministri
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Djeca, nažalost, imaju zdravstvenih problema zbog teških školskih torbi, pa vas još jednom molim, kao učitelje koji mogu autonomno i stručno prosuđivati, da prema mogućnostima koje imate na terenu pokušate maksimalno utjecati na rješavanje simbola zastarjelog školstva koje traži promjenu.

Stoji u pismu koje je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak poslala nastavnicima i učiteljima.

- Organizirajte nastavu i dajte jasne upute učenicima što treba, a što ne treba biti u školskoj torbi za svaki dan - piše ministrica.
Također je napomenula kako je problem težine školskih torbi jedan od prvih problema s kojima se suočila pri dolasku na poziciju resorne ministrice te najavila testiranje korištenja digitalnih obrazovnih sadržaja.

- Osim što će iduće godine u pilot-projektu kurikularne reforme biti testirano i korištenje digitalnih obrazovnih sadržaja, ono što mi radimo s CARNetom u sklopu nacionalnoga pilot- projekta e-Škole je razvijanje digitalnih obrazovnih sadržaja (DOS) za učenike i učitelje STEM predmeta (kemija, biologija, fizika i matematika) u 7. i 8. razredima osnovnih škola te 1. i 2. razredima srednjih škola - napisala je Divjak. Naglasila je kako se novi materijali odlično dopunjuju u postojeće koji se nalaze na Edutoriju. Uvjerena je da sinergija organizacijske autonomije učitelja i poticaja od ministarstva može biti ključna u rješavanju problema s kojim se roditelji i djeca svakog dana susreću.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message