Obavijesti

News

Komentari 74

'Dižem 105 kg, a i još uvijek nosim majice iz petog osnovne'

'Dižem 105 kg, a i još uvijek nosim majice iz petog osnovne'
3

Mihaela (33) ustaje u 6 sati, u 7 je već na farmi PIK-a Vinkovci, gdje radi do 15 sati. Potom doma po stvari i od 18 do 21 diže utege. I tako svaki dan osim nedjelje...

VIDEO

Mihalea Kruljac prva je Hrvatica koja je podigla više od 100 kilograma. U izbačaju je podigla 105 kilograma. Dizanjem utega počela se baviti zbog oklade. I to s dečkom, Petrom Bertagninom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:13

Da, odradili smo džudo borbu, a uvjeti su bili da, ako ja izgubim, bacam se na utege. Pobijedio me na tjelesnu masu, ne na tehniku! Ipak je bila prevelika tjelesna razlika, pa teži je od mene više od 20 kilograma. Ali nema veze, drago mi je da je tako završilo - kaže Mihaela. Smatra da mnoge djevojke na dizanje utega gledaju s predrasudama vjerujući da zbog njih postaju previše mišićave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Iskreno, sad puno bolje izgledam. Možda sam se malo raširila u ramenima, ali zato imam super izražene noge, stražnjicu i trbuh. Time se nisam ranije mogla pohvaliti. Utezima sam postigla da su mi noge puno definiranije, nisu toliko masne, a stražnjica je dobila svoj oblik. Cure trebaju razbiti neke predrasude o dizanju utega. To je super sport, rade svi mišići, tijelo se kompletno razvija - kaže Mihaela.
U dnevni raspored uspije ubaciti i studiranje. Apsolventica je Poljoprivrednog fakulteta. I najbolja sportašica grada Osijeka. Ne namjerava stati.

- Dizanje utega mi je ušlo pod kožu, u krv. Ako ste jednom bili u teretani, sigurno ste naišli na šaljiv natpis ‘mole se bilderi da ne nose majice iz 5. razreda osnovne škole’. Ja mogu nositi svoju iz petog razreda. Nije se razvukla - kaže kroz smijeh Mihaela.
U travnju je Europsko prvenstvo, a domaćin je Split. Mihaela će morati uzeti slobodne dane.
- Poslodavac mi ne radi probleme, uvijek mi izlazi u susret i stvarno mu hvala. Domaćinstvo je super za promociju, a ženska konkurencija je sve brojnija i kvalitetnija. Vjerujem da ću se plasirati među 12 najboljih u konkurenciji do 75 kilograma - kaže Mihaela, kojoj će ovo biti peto europsko prvenstvo. Iza sebe ima i SP.


- Prije tri godine u Kazahstanu nisam briljirala. Imala sam “nulu”, tri neiskorištena pokušaja u trzaju. Kažu da si pravi dizač tek kad to ostvariš, ali to me ostvarenje proganja, nadam se da ću ga izbrisati na Svjetskom prvenstvu u Los Angelesu - zaključila je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...