Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
62 komentara

'Djeca bi vam mogla postati gay budu li gledala taj mjuzikl'

Mjuzikl 'Billy Elliot' bazira se na istoimenom filmu iz 2000. koji donosi priču o dječaku iz depresivnog engleskog rudarskog gradića i njegovoj strasti prema baletu...

62 komentara

Mađarska Nacionalna operna kuća morala je otkazati 15 planiranih izvedbi mjuzikla "Billy Elliot" nakon medijske kampanje koja je predstavu okarakterizirala kao "homoseksualnu propagandu". 

- Kao što vam je poznato, negativna kampanja protiv mjuzikla dovela je do velikog pada prodaje karata i zato smo prisiljeni otkazati izvedbe, rekao je direktor opere Szilveszter Ókovács.

Mjuzikl se bazira na istoimenom filmu iz 2000. koji donosi priču o dječaku iz depresivnog engleskog rudarskog gradića i njegovoj strasti prema baletu. 

Dnevni list blizak premijeru Viktoru Orbanu napisao je da je riječ o priči koja bi "djecu mogla potaknuti da postanu homoseksualna" te da "Billy Elliot" promovira "devijantan način života protivan demografskim potrebama Mađarske", javlja Guardian.

- Popularizacija homoseksualnosti ne može se tolerirati u trenucima dok naša zemlja stari, kad stanovništvo odlazi i kad nam prijeti invazija stranaca, stoji u komentaru.

Šef opere Ókovács pokušao je objasniti da pokazivanje nečega što je svakako činjenica iz života Billyja Elliota ne znači da se to istovremeno i propagira. 

- Čovjek može biti i homoseksualan i konzervativan u isto vrijeme. 

Nakon što je na izborima u travnju ostvario još jednu uvjerljivu pobjedu, mađarski premijer Viktor Orban nastavio je s pretvaranjem svoje zemlje u tzv. neliberalnu demokraciju. Osim na sudove i nevladine organizacije, povećao je pritisak i na još neke neovisne institucije poput Mađarske akademije znanosti i Srednjoeuropskog sveučilišta. 

Dnevni list Figyelő, također blizak Orbanu, nedavno je objavio i popis 200 znanstvenika koje optužuje za promociju gay prava i rodnu ideologiju. 

Mađarska je zauzela i još tvrđi stav prema migrantima pa se tako odnedavno može kazniti svakoga tko im pokuša pružiti pomoć. Pokuša li im netko pak pružiti potporu i informacije oko ishođenja radnih dozvola mogao bi završiti čak i u zatvoru. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message