Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
62 komentara

'Djeca bi vam mogla postati gay budu li gledala taj mjuzikl'

Mjuzikl 'Billy Elliot' bazira se na istoimenom filmu iz 2000. koji donosi priču o dječaku iz depresivnog engleskog rudarskog gradića i njegovoj strasti prema baletu...

62 komentara

Mađarska Nacionalna operna kuća morala je otkazati 15 planiranih izvedbi mjuzikla "Billy Elliot" nakon medijske kampanje koja je predstavu okarakterizirala kao "homoseksualnu propagandu". 

- Kao što vam je poznato, negativna kampanja protiv mjuzikla dovela je do velikog pada prodaje karata i zato smo prisiljeni otkazati izvedbe, rekao je direktor opere Szilveszter Ókovács.

Mjuzikl se bazira na istoimenom filmu iz 2000. koji donosi priču o dječaku iz depresivnog engleskog rudarskog gradića i njegovoj strasti prema baletu. 

Dnevni list blizak premijeru Viktoru Orbanu napisao je da je riječ o priči koja bi "djecu mogla potaknuti da postanu homoseksualna" te da "Billy Elliot" promovira "devijantan način života protivan demografskim potrebama Mađarske", javlja Guardian.

- Popularizacija homoseksualnosti ne može se tolerirati u trenucima dok naša zemlja stari, kad stanovništvo odlazi i kad nam prijeti invazija stranaca, stoji u komentaru.

Šef opere Ókovács pokušao je objasniti da pokazivanje nečega što je svakako činjenica iz života Billyja Elliota ne znači da se to istovremeno i propagira. 

- Čovjek može biti i homoseksualan i konzervativan u isto vrijeme. 

Nakon što je na izborima u travnju ostvario još jednu uvjerljivu pobjedu, mađarski premijer Viktor Orban nastavio je s pretvaranjem svoje zemlje u tzv. neliberalnu demokraciju. Osim na sudove i nevladine organizacije, povećao je pritisak i na još neke neovisne institucije poput Mađarske akademije znanosti i Srednjoeuropskog sveučilišta. 

Dnevni list Figyelő, također blizak Orbanu, nedavno je objavio i popis 200 znanstvenika koje optužuje za promociju gay prava i rodnu ideologiju. 

Mađarska je zauzela i još tvrđi stav prema migrantima pa se tako odnedavno može kazniti svakoga tko im pokuša pružiti pomoć. Pokuša li im netko pak pružiti potporu i informacije oko ishođenja radnih dozvola mogao bi završiti čak i u zatvoru. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message