Obavijesti

News

Komentari 11

Djeca dobrotvora sviraju kako bi si mogli platiti školovanje

Djeca dobrotvora sviraju kako bi si mogli platiti školovanje
3

Djeca pokojnog humanitarca i umjetnika Damira Gala u subotu sviraju u Zagrebu jer preživljavaju sa jedva 1600 kuna. Tamara i Tin sviraju klavir, a Filip gitaru

VIDEO

Njihov otac bio je nezaposleni učitelj i umjetnik koji bi rijetko prodao pokoje ulje na platnu. No Damir Gal iz Zagreba pomagao je sirotinji svakoga dana, i tako do kolovoza ove godine kada je preminuo u 53. godini života. Supruga mu je umrla pet godna ranije, a njihovo troje djece danas preživljavaju s 1600 kuna. Tamara (22), Filip (19) i Tin (15) organizirali su koncert njemu u čast, na kojem će svirati. 

Od prodanih ulaznica će platili svoje školovanje jer su izuzetno talentirani muzičari. Tamara i Tin sviraju klavir, a Filip gitaru. Njihov otac je, kažu, bio najsretniji dok ih je gledao kako zajedno sviraju. Svu energiju ulagao je u svoju djecu. Stari klavir na kojem vježbaju dugo je otplaćivao. Njihov dom uvijek je bio ispunjen glazbom. Prisjetili su se kako je posljednju kunu dao prosjaku ili svoj kaput promrzlom beskućniku. Nakon njegove smrti javila se djevojka kojoj je platio kompletno školovanje, a da dugo godina nije znala tko je njezin dobrotvor. Također, vodio je udrugu Moj grad Zagreb, koja je svake godine darivala siromašnu i bolesnu djecu. 

Preko 15.000 darova prošlo je kroz njegove ruke. Govorio je tada: "Nema ništa ljepše od djetetovog osmjeha dok otvara poklon". Njegova djeca su do kolovaza živjela bezbrižnim mladenačkim životima, a sve o čemu su morali brinuti bilo je školovanje. Tada im je otac umro od srčanog udara, a bezbrižnost je zamijenila surova stvarnost. Tamara je dobila skrbništvo nad najmlađim Tinom, dok se Filip školuje u Beču. Novca je premalo i za hranu, a kamoli za sve ostale troškove. 

Ova mlada djevojka preuzela je na sebe brigu o kućanstvu. Kaže da ne kuha najbolje, ali dečki ipak sve pojedu. Damirova djeca nisu željela da njegov humanitarni rad propadne te su nastavili voditi udrugu. Prijatelji im pomažu. Koncert je u subotu u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu. Sami su ga organizirali. Pomoći im možete i uplatom na 2360000-3222996920 na ime Tamare Gal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa