Obavijesti

News

Komentari 8

Djeca iz prevrnutog busa: Nogama smo probili šajbu

Djeca iz prevrnutog busa: Nogama smo probili šajbu
8

Vozač već prije krivine nije uspio obuzdati bus. Zahvatio je bankinu i strugao je nekoliko metara. U krivini je samo produžio naprijed i sletio u kanal

VIDEO

Samo sreća je spasila dvadesetak srednjoškolaca koji su se u petak nešto poslije 6 sati vozili "Panturistovim" autobusom na redovitoj jutarnjoj liniji između Donjeg Miholjca i Našica. Prošli su tek s lakšim ozljedama nakon što su izašli iz autobusa koji je, doslovno, u jednoj blagoj krivini između Golinaca i Kućinaca proklizao i sletio u pet metara duboki odvodni kanal.
- Išli smo u školu u Našice. Na cesti je bilo snijega i sklisko. Ušli smo u zavoj, proklizali i počeli strugati po ogradi. Autobus se zaljuljao i pao preko ograde u jarak. Isprva smo svi bili u šoku. Dečki su probili šajbu kroz koju smo izašli van. Malo sam samo natukla nogu - rekla je djevojčica iz busa M.T. (15).
Đurđica Lukačević (18) iz Miholjačkog Poreča, učenica Ekonomske škole u Našicama, u petak je, kao i svaki dan, krenula u školu autobusom. Nije se pošteno stigla ni ugrijati u autobusu, kad je počela drama.
- Vozač već prije krivine nije uspio obuzdati autobus. Zahvatio je bankinu i strugao je nekoliko metara. U krivini je samo produžio put naprijed i sletio u kanal - ispričala nam je Đurđica. Prema njezinim riječima, uvjeti na cesti su bili katastrofalni, a led, koji je prekrio cestu, bio je debeo "četiri prsta"!
- Kad se autobus zaustavio na desnom boku, vozač nije uspio otvoriti vrata. Oni koji su sjedili u prednjem dijelu autobusa, organizirali su se i počeli udarati nogama po šajbi. Htjeli su napraviti rupu kroz koju bi se izvukli vani. Mi, pak, koji smo sjedili u stražnjem dijelu autobusa, nekako smo otvorili šibere na krovu i kroz njih izašli - prisjeća se Đurđica.
Tomislav Zetović (17) iz Rakitovice, sjeća se da se pripremao za ispit iz "poduzetništva". Nakon toga, kaže, zna samo da je "nastala neka buka" i da je "autobus završio na boku". Nekako se izvukao iz autobusa i vrlo brzo su njega i još desetak učenika prevezli u našičku bolnicu. Tomislav je istegnuo vratne mišiće te su mu u bolnici stavili "ovratnik" koji će morati nositi neko vrijeme. Đurđica je "zaradila" nekoliko udaraca u glavu i puštena je na kućnu njegu s bolovima u glavi i kralježnici.
Liječnici u našičkoj bolnici su ozljede kod svih desetak učenika okvalificirali lakšima i nikoga nisu hospitalizirali.
Vozač "Panturistova" autobusa Stjepan Buljan i pet sati poslije nesreće još je bio u šoku. Samo nam je uspio izustiti:
- Sve vidite, što vam ja više mogu reći. Pokušavao je pomoći vozaču ogromne dizalice dopremljene iz Slavonskog Broda da izvuku autobus iz kanala. Prema riječima dežurnog liječnika u Domu zdravlja u Donjem Miholjcu, Stjepan Buljan u trenutku nesreće nije imao alkohola u krvi.
Fran Hajdinjak, direktor prometa u "Panturistu", rekao nam je da je autobus bio tehnički ispravan. "Platili smo ga potpuno novoga 250 tisuća eura prije tri godine", rekao nam je Hajdinjak. Prema njegovima riječima, vozač nije imao nikakvih izgleda proći tu krivinu, ma kako ona izgledala blago.
- Led je previše okovao cestu i tuda se jednostavno nije moglo prometovati jutros - kaže Fran Hajdinjak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina