Obavijesti

News

Komentari 60

Djeca na riječkoj onkologiji imaju lijekova za samo 3 dana

Djeca na riječkoj onkologiji  imaju lijekova za samo 3 dana
1

Stručno vijeće KBC-a Rijeka odlučilo ukinuti dodatna sredstva Klinici za pedijatriju, no predstojnik Klinike za pedijatriju dr. Igor Prpić nada se da će razum prevladati

VIDEO

Odluka Stručnog vijeća KBC-a Rijeka da se Klinici za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida ne dodijele dodatna sredstva mogla bi dovesti u pitanje funkcioniranje svih odjela Dječje bolnice. Ova je informacija odmah izazvala paniku među roditeljima malih pacijenata, osobito najugroženijih među njima s dječje onkologije i intenzivnog liječenja pa se proširila vijest o mogućem zatvaranju onkologije jer novca za terapiju od sljedećeg tjedna neće biti.

Inače, Odjel za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice od siječnja radi u otežanim uvjetima jer traje uređenje novih prostora u koji bi se dječja onkologija trebala useliti polovicom godine, a troškove uređenja financiraju država s milijun kuna, Grad Rijeka s 250 tisuća kuna, udruga Krijesnica s prikupljenih 700 tisuća kuna u brojnim humanitarnim akcijama kao i neke riječke tvrtke i građani. Prijetnja zatvaranjem odjela, upravo dok očekuju preseljenje koje su dugo čekali, osupnula je roditelje oboljele djece i medicinsko osoblje koje se o njima brine.

Predstojnik Klinike za pedijatriju na Kantridi dr. Igor Prpić potvrdio je da je Stručno vijeće donijelo odluke o financiranju koje izravno utječu na rad klinike, no izrazio je nadu da će prevladati razum i da će se normalno nastaviti s njegom i brigom o pacijentima Dječje bolnice. Do kraja ovog tjedna osigurana je terapija za sve pacijente, no već sljedećeg tjedna, ne promijeni li Stručno vijeće svoju odluku ili se ne pronađu neki drugi izvori financiranja, mali bi pacijenti mogli ostati bez potrebnih lijekova koji se kupuju iz dodatnih sredstava, a Klinici su dosad bila redovito odobravana.

>>> Više na Večernji.hr

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ostojić: Ne treba paničariti 

Nema i ne smije biti racionalizacije poslovanja za onkološke pacijente, naročito za djecu, rekao je u emisiji Hrvatska uživo HTV-a ministar zdravlja Rajko Ostojić. 

Rekao je i kako je osobno razgovarao s ravnateljem klinike Hermanom Hallerom koji će na konferenciji za novinare u petak objaviti kako će problem biti riješen. Ministar je istaknuo kako ''ne treba paničariti'' te da će istražiti tko je u javnosti objavio krive informacije. Ispričao se roditeljima oboljele djece. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a