Obavijesti

News

Komentari 60

Djeca na riječkoj onkologiji imaju lijekova za samo 3 dana

Djeca na riječkoj onkologiji  imaju lijekova za samo 3 dana
1

Stručno vijeće KBC-a Rijeka odlučilo ukinuti dodatna sredstva Klinici za pedijatriju, no predstojnik Klinike za pedijatriju dr. Igor Prpić nada se da će razum prevladati

VIDEO

Odluka Stručnog vijeća KBC-a Rijeka da se Klinici za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida ne dodijele dodatna sredstva mogla bi dovesti u pitanje funkcioniranje svih odjela Dječje bolnice. Ova je informacija odmah izazvala paniku među roditeljima malih pacijenata, osobito najugroženijih među njima s dječje onkologije i intenzivnog liječenja pa se proširila vijest o mogućem zatvaranju onkologije jer novca za terapiju od sljedećeg tjedna neće biti.

Inače, Odjel za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice od siječnja radi u otežanim uvjetima jer traje uređenje novih prostora u koji bi se dječja onkologija trebala useliti polovicom godine, a troškove uređenja financiraju država s milijun kuna, Grad Rijeka s 250 tisuća kuna, udruga Krijesnica s prikupljenih 700 tisuća kuna u brojnim humanitarnim akcijama kao i neke riječke tvrtke i građani. Prijetnja zatvaranjem odjela, upravo dok očekuju preseljenje koje su dugo čekali, osupnula je roditelje oboljele djece i medicinsko osoblje koje se o njima brine.

Predstojnik Klinike za pedijatriju na Kantridi dr. Igor Prpić potvrdio je da je Stručno vijeće donijelo odluke o financiranju koje izravno utječu na rad klinike, no izrazio je nadu da će prevladati razum i da će se normalno nastaviti s njegom i brigom o pacijentima Dječje bolnice. Do kraja ovog tjedna osigurana je terapija za sve pacijente, no već sljedećeg tjedna, ne promijeni li Stručno vijeće svoju odluku ili se ne pronađu neki drugi izvori financiranja, mali bi pacijenti mogli ostati bez potrebnih lijekova koji se kupuju iz dodatnih sredstava, a Klinici su dosad bila redovito odobravana.

>>> Više na Večernji.hr

Ostojić: Ne treba paničariti 

Nema i ne smije biti racionalizacije poslovanja za onkološke pacijente, naročito za djecu, rekao je u emisiji Hrvatska uživo HTV-a ministar zdravlja Rajko Ostojić. 

Rekao je i kako je osobno razgovarao s ravnateljem klinike Hermanom Hallerom koji će na konferenciji za novinare u petak objaviti kako će problem biti riješen. Ministar je istaknuo kako ''ne treba paničariti'' te da će istražiti tko je u javnosti objavio krive informacije. Ispričao se roditeljima oboljele djece. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji