Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Djeca u Vladi RH: Odučili su krenuti u život bez ovisnosti

S programom IMAM STAV promiče se pozitivno i zdravo ponašanje te se utječe na prevenciju korištenja sredstava ovisnosti (pušenja, korištenje alkohola, kanabisa...)

screenshot/YouTube
Video: Udruga PET PLUS
9 komentara

Udruga PET PLUS organizirala je s učenicima osnovnih škola snimanje preventivnog video spota u Vladi Republike Hrvatske, u okviru programa IMAM STAV. Na visokom sastanku u Vladi djeca su odlučila krenuti u život bez ovisnosti. 

Općenito, s programom IMAM STAV promiče se pozitivno i zdravo ponašanje te se utječe na prevenciju korištenja sredstava ovisnosti (pušenja, korištenje alkohola, kanabisa i drugih sredstava ovisnosti).

Program IMAM STAV/ Unplugged najučinkovitiji je, po izvorima iz središnjice u Bruxelles-u,  europski školski program prevencije kojemu su ciljana skupina mladi ljudi u dobi od 12 do 14 godina i njihovi roditelji. Program je inovativan jer je razvijen kao rezultat više zemalja Europske unije u okviru projekta EU-Dap, European Drug Addiction Prevention (Europski projekt prevencije ovisnosti o drogi). Ovaj uspješan europski program prevencije temelji se na učenju životnih vještina i konceptu socijalnih utjecaja.

UDRUGA PET PLUS provodi program IMAM STAV uz podršku Ministarstva zdravlja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Vladinog ureda za suzbijanje zlouporabe droga u osnovnim školama već treću godinu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message