Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dječak (1,5) s gripom je umro zbog zatajenja srca

Obdukcija u Zaraznoj bolnici pokazala je da dijete nije imalo srčanu manu, a točan uzrok smrti utvrđuju. Dječak je preminuo prije dva tjedna

Robert Anić
Foto: Robert Anić
4 komentara

Dječak star 16 mjeseci umro je u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu zbog zastoja rada srca, a imao je gripu tipa A, rekao nam je šef Pedijatrije u toj bolnici dr. Goran Tešović. Prvi rezultati obdukcije pokazali su da dijete nije imalo nikakvu srčanu manu. Zbog delikatnosti slučaja, kaže dr. Tešović, nakon obdukcije rade i detaljnu, odnosno proširenu patohistološku analizu, koja će biti gotova za najmanje tjedan dana. Ona će pokazati točan uzrok dječakove smrti. Iako mjesta za paniku nema, dr. Tešović kaže da je ipak preporučljivo cijepiti djecu. Djeca u pravilu obolijevaju od blagog oblika bolesti, a smrtne posljedice u njih su vrlo rijetke. Ipak, moguće su jedanput u nekoliko godina.
Prije godinu dana 11-mjesečna Kjara Ponoš iz Šibenika umrla je u bolnici zbog obične viroze. Liječnici su nakon Kjarine smrti rekli da je u nje virus jednostavno naišao na plodno tlo u malenom i neotpornom organizmu.

Možda vas zanima i ovo:
Message