Obavijesti

News

Komentari 36

Dječak smije jesti samo jednu hranu, a uskoro ostaje bez nje

Dječak smije jesti samo jednu hranu, a uskoro ostaje bez nje
4

SAD: Michael Gonzales (3) od rođenja ne jede ništa osim hrane za bebe 'Neocate Junior'. No, otkad je kompanija promijenila pakiranje, povraća nakon svake bočice

VIDEO

Dječak s Floride ne može jesti običnu hranu u kojoj uživaju njegovi vršnjaci. Na dan popije 20 do 30 bočica umjetne hrane za bebe 'Neocate Junior', koja se dobiva samo na recept. Ne smije jesti ništa drugo. Ni mrkvu, ni jabuke niti bilo koju drugu namirnicu. 

Od kolovoza 2012. godine roditelji 3-godišnjeg Michaela Gonzalesa su u panici. Naime, nakon što je proizvođač spasonosnog 'Neocate Juniora' promijenio ambalažu, dječak poslije jela povraća i ima proljev. 

Uvjereni da je tvrtka promijenila i formulu hrane, napravili su zalihe hrane u starom pakiranju, no njihov rok trajanja ističe u listopadu. Zalihe hrane u starom pakiranju i po staroj formuli tražili su čak i putem internet oglasa. 

Ne zna se zašto ne može jesti ništa drugo

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon liječničkog pregleda u poznatoj klinici Mayo u Rochesteru, Michaelu je dijagnosticiran enterkolitis uzrokovan proteinima hrane. Sindrom nije rijetka pojava i povezuje se s netolerancijom na mlijeko ili soju kod beba od šest mjeseci do godinu dana. No, rijetko se javlja poremećaj zbog kojeg dijete ne može jesti niti jednu drugu vrstu hrane. 

Nakon promjene ambalaže stanje mu je sve gore

Michaelovi roditelji tvrde da se njihov sin od ostale djece razlikovao od prvih dana života. Povraćao je poslije svakog obroka i živjeli su u strahu da će umrijeti od gladi. Kada je imao 11 mjeseci otkrili su 'Neocate Junior' i bilo mu je bolje - sve dok proizvođač nije promijenio ambalažu. 

Iz kompanije tvrde kako u sastavu hrane nisu ništa mijenjali, te da su mijenjali samo pakiranje. 

Ipak, priznali su kako su primili još 14 sličnih pritužbi pa su u suradnji s Američkom agencijom za hranu i lijekove proveli analizu i utvrdili da je sastav hrane identičan onom prije. 

Stručnjaci traže alternativne načine prehrane

- Razumijemo da je ovo teško vrijeme za obitelj Gonzales. Povezali smo obitelj i njihovog liječnika s kliničkim stručnjacima koji traže alternativne načine prehrane za Michaela - priopćili su iz kompanije 'Nutricia'. 

Dok čekaju rješenje, Michael i dalje živi u svijetu bez obične hrane.

- On ne zna kakav okus imaju pravi sok ili mlijeko - kazala je Michaelova majka Jennifer Gonzales, piše ABC News

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!