Obavijesti

News

Komentari 10

Dječak (7) bez nogu osvaja zlatne medalje na utrkama

Dječak (7) bez nogu  osvaja zlatne medalje na utrkama
5

Cody McCasland (7) iz Colleyvillea u SAD-u imao je 15 operacija u prva tri dana života. Dječak igra nogomet, golf, hokej, pliva, trči i trenira karate

VIDEO

Cody McCasland (7) iz Colleyvillea u Teksasu postao je nada američkog paraolimpijskog saveza nakon što je dobio proteze za trčanje. Sportski fanatik Cody sanja o osvajanju zlatne medalje na paraolimpijskim igrama. Rodio se bez goljenice i koljena te su mu dok je još bio beba, amputirali noge ispod koljena. Unatoč invaliditetu, mališan trči, pliva, igra nogomet, golf, hokej i trenira karate. Član je izviđača, svira klavir, plovi kajakom, uči skijati na vodi, pa čak i voziti avion. Njegova majka Tina McCasland (36) kaže kako su se uvijek trudili ispuniti Codyju sve želje, a on nije dozvoljavao da ga invalidnost sputava. Sa suprugom Mikeom (37) planira sina dovesti u London 2012. godine kako bi gledao Paraolimpijske igre.
- Volio bih se natjecati u plivanju za tri godine. Sigurno ću jednog dana nastupiti na olimpijadi i osvojiti zlato - kaže odlučni mališan. Nakon njegova rođenja s rijetkom bolešću, sakralnom agenezijom, šest tjedana prerano, liječnici su upozoravali roditelje da možda neće preživjeti. Zbog bolesti Cody je imao 15 operacija u prva tri dana svoga života. Tijekom sljedeće dvije godine imao je operacije kuka, žuči, crijeva, kile, a dobio je i astmu. S 15 mjeseci amputirali su mu noge. Dva tjedna kasnije dobio je proteze. Odmah se ustao i hodao.
- Bilo je nevjerojatno. Kao da je samo čekao da dobije proteze da konačno može hodati - kaže majka. Dječak ima više pari proteza za različite aktivnosti.
- S 'nogama za šetnju' mogu raditi velike korake, a u 'nogama za trčanje' mogu jako brzo trčati i skakati na jednoj nozi, a u 'zdepastim nogama' se igram i penjem - kaže dječak koji je već na nacionalnom natjecanju za djecu s inavlidnošću osvojio zlato na 60 i 100 metara sprinta. Sanja da će jednom postati liječnik te da će se u bazenu natjecati s Michaelom Phelpsom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"