Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dječaku (9) gol slomio lubanju, u bolnici ga obišao i Bandić

Dječak je u komi stigao u Klaićevu bolnicu gdje ga je operirao neurokirurg dr. Miroslav Gjurašin. Dječak je u životnoj opasnosti, a zadobio je nagnječenje mozga

Marko Prpić/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
53 komentara

Liječnici su mi rekli da je moj sin (9) u jako teškom stanju, tihim nam je glasom jučer rekao otac dječaka na kojeg je u utorak oko 19.20 sati pao gol. Dječak je igrao nogomet u dvorani Osnovne škole Prečko u Zagrebu. U dvorani su bile dvije skupine djece, a nadzirao ih je profesor tjelesnog. Ante Pavičić, ravnatelj škole, ispričao nam je u srijedu da je i sam profesor još u šoku.

- On je na drugom kraju dvorane objašnjavao učenicima nešto i čuo je samo tupi udarac. Okrenuo se i vidio dječaka da leži na tlu - kaže Pavičić. Dječak je i u srijedu još bio u životnoj opasnosti. Policija je istražila mjesto nesreće i prikupljala izjave svih svjedoka. Zašto se točno gol srušio, nisu još uspjeli otkriti. Jedino se zna da golovi nisu bili pričvršćeni. U dvorani su, dok smo razgovarali s ravnateljem, ponovno učenici imali nastavu iz tjelesnog odgoja. Golovi ni tada nisu bili pričvršćeni.

- Mi imamo malu dvoranu, veliku 12x24 metra, i ima više namjena. Golove moramo moći micati ako, primjerice, djeca igraju košarku. Zato ih ne možemo ni pričvrstiti - objasnio nam je ravnatelj Pavičić. Dječakov otac se ne slaže s njim. Za tragediju koju proživljava njegova obitelj djelomično krivi i školu.

- U školi su trebali bolje paziti i pričvrstiti te golove nekako. Pa znamo kako to može biti opasno - rekao je otac. U Ministarstvu obrazovanja su nam rekli kako je prosvjetna inspekcija već dobila nalog da posjeti školu.

Liječnici drže dječaka u komi

Liječnici zagrebačke Klaićeve bolnice operirali su dječaka i on je na intenzivnoj njezi. No i dalje je u životnoj opasnosti i izrazito teškom stanju. Gol mu je slomio lubanju i ima nagnječenje mozga. Liječnici ga drže u komi te na aparatima za disanje. Nadziru mu vitalne funkcije, a posebno tlak u lubanji. Dr. Miroslav Gjurašin, koji je operirao dječaka, kazao je kako će ga u četvrtak pokušati probuditi iz kome.

- Dječak ima teške ozlijede glave i mozga. U komi je i na respiratoru - rekao je Gjurašin.

Bandić: Ja sam odgovoran i kad vrabac krepa na Jelačić placu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u srijedu oko 17 sati obišao dječaka u Klaićevoj bolnici. Rekao da će potruditi da se nađe odgovorni i da se utvrdi jesu li kriva djeca ili onaj tko je postavljao golove.

- Ja sam odgovoran i kad vrabac krepa na Jelačić placu. Ja sam odgovoran uvijek. Žao mi je zbog toga što se dogodilo - rekao je Banić.

Možda vas zanima i ovo:
Message