Obavijesti

News

Komentari 101

Dječak upucao drugog zračnom puškom: 'Sreća da je nosio jaknu koja je zaustavila zrno'

Dječak upucao drugog zračnom puškom: 'Sreća da je nosio jaknu koja je zaustavila zrno'

Dječak (12) streljivom zračne puške lakše je ozlijedio devetogodišnjeg rođaka dok su se igrali u dvorištu obiteljske kuće u Lišanama Ostrovičkim kraj Benkovca

VIDEO

Došao je kući i zatražio flaster. Baka ga je pitala što će mu, a on se rasplakao. Na sebi je imao jaknu, majicu i potkošulju, ali se vidjela krv. Baka ga je odvela u kupaonicu i zadigla mu majice te vidjela rupicu na prsima s desne strane. Ja je nisam vidio, nisam mogao. Majka ga je odvela k liječnici u selu i ona mu je ranu namazala tekućinom da prestane krvarenje. Za svaki slučaj, mama ga je odvezla u Šibenik na snimanje, da budemo sigurni kako zrno nije ostalo u tijelu, kazao nam je Mile M., djed devetogodišnjeg dječaka koji je u srijedu propucan u igri zračnom puškom s rođakom (12).

Dječak (12) streljivom zračne puške lakše je ozlijedio devetogodišnjeg rođaka dok su se igrali u dvorištu obiteljske kuće u Lišanama Ostrovičkim kraj Benkovca. Pomoć su mu pružili u mjesnoj liječničkoj ordinaciji nakon nesreće u srijedu poslijepodne. 

Zagorje: Iz zračne puške ranio dvije mačke, vlasnik ga prijavio
Zagorje: Iz zračne puške ranio dvije mačke, vlasnik ga prijavio

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nije tu bilo nikakve zle namjere. Njih dvojica su uvijek skupa i igraju se zajedno. Ne znam kako je do samog ozljeđivanja došlo jer nisam bio prisutan, ali uvjeren sam da je bilo slučajno. Sva sreća da je puhala bura, pa je unuk bio u jakni, koja je zaustavila brzinu zrna. Da nije bilo hladno, možda bi se skinuli u majice. Sreća je i što nije pogođen u glavu, u oči - kazao nam je djed dječaka brišući suze jer bi mu se oči orosile na spomen nesreće.  

Pitali smo ga i jesu li djeca često na internetu, gdje se znaju postavljati opasni “izazovi” na koje djeca znaju reagirati.

- Moj unuk nije često na internetu, rijetko kad uzme mobitel u ruke i onda samo da odigra koju igricu. Inače više voli biti oko kuće ili sa mnom igrati šah, za koji sam ga zaintigirao - kaže brižni djed.  

Bili smo i u kući niže, gdje živi 12-godišnji dječak. Muškarac koji je izišao iz kuće kazao nam je da je on njegov otac i da mu je sin u školi.  

Potišteno je slijegao ramenima na svako pitanje, a onda otišao u kuću bez riječi, krijući oči koje su se ovlažile suzama.  

Spustili smo se još jednu kuću niže, kod djeda 12-godišnjaka, čija je puška zračnica dovela do nesreće među djecom. Rekao nam je da nije bio s dječacima kad se dogodilo propucavanje pa smo ga pitali gdje je čuvao pušku. Uto je iz kuće izjurila njegova supruga ruku prekriženih na prsima, opsovala nas, a njemu zabranila govoriti. Pokunjeno je otišao u garažu, a ona je za nama vikala da odj..emo i da su policiji rekli sve što su imali reći.

- Onaj ko je trebao znati gdje je puška znao je - vikala je za nama.

Policija joj je supruga osumnjičila za općeopasnu radnju za koju može u zatvor na razdoblje od šest mjeseci do čak pet godina.

Policajac u Ogulinu slučajno je upucao drugog i teško ga ranio
Policajac u Ogulinu slučajno je upucao drugog i teško ga ranio

- Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom - rekla je Ivana Grbin, županijska glasnogovornica policije.

Sumnjiči ga se da kao vlasnik oružja C kategorije, zračne puške, nije postupao po propisima ili tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama i time izazvao opasnost za život ili tijelo ljudi. 

Naime, oružje i streljivo kategorije C moraju se čuvati u stambenom ili drugom prostoru koji se nalaze u mjestu prebivališta ili boravišta vlasnika ili korisnika oružja i streljiva, zaključani u ormaru od čvrstog materijala, sefu ili sličnom spremištu koje neovlaštene osobe ne mogu otvoriti alatom uobičajene uporabe.

Policija mu je oduzela oružje, a protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu.  Slična nesreća na području Benkovca dogodila se u prosincu 2018. godine. 

U Zadarskoj ulici u Benkovcu dječaka (7) tijekom igre s 13-godišnjim bratom pogodio je metak iz očeve zračne puške te je zadobio teške ozljede abdomena, zbog čega je bio zadržan na liječenju u zadarskoj bolnici. I iz tog slučaja se vidi da zrno ispaljeno iz zračne puške s male udaljenosti može nanijeti teške unutarnje ozljede. Ako nekoga pogodi u oko, može doći i do gubitka vida ili oka. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina