Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
104 komentara

Dječaka spašavaju tri dana: Ne znaju je li živ, upao je u bunar

Iako ne znaju u kakvom je dječak stanju, doktori pretpostavljaju da bi mogao biti živ. Sa samog dna bunara su spasioci uspjeli izvući prašinu i nekoliko dlaka i potvrdili da se radi o njemu putem DNK testa

Foto: Screenshot/YouTube/Guardia civil
104 komentara

Već treći dan zaredom strojevi dolaze i odlaze na u Totalan, grad u španjolskoj Malagi, na mjesto gdje je Julen (2) pao u bunar dubok više oko 110 metara i širok tek 25 centimetara. Stotinjak vatrogasaca, policajaca i ronilaca od nedjelje pokušavaju pronaći način kako da ga izvuku. 

Iako ne znaju u kakvom je dječak stanju, doktori pretpostavljaju da bi mogao biti živ. Sa samog dna bunara su spasioci uspjeli izvući prašinu i nekoliko dlaka i potvrdili da se radi o njemu putem DNK testa. 

Spasioci planiraju iskopati još dva tunela kako bi došli do dječaka. Obzirom da je bunar u koji je upao širok tek 25 centimetara, nema šanse da spasioci dođu do njega. 

- Ima nade, ali svaka pogreška može ugroziti dijete i spasioca - izjavili su za španjolske medije spasilačke službe. Detaljnije o akciji spašavanja nisu htjeli govoriti kako ne bi davali lažne nade. Jedino što su najavili je da bi kroz par sati trebali početi bušiti još dva tunela.

Španjolski mediji pišu kako je ljudski napor golem, a da spasioci rade dodatno samo kako bi izbavili dječaka. Njegov otac Jose nije tri dana otišao s farme na kojoj je bunar, a spava u autu par metara od rupe i u toku je sa svime što nadležne službe rade. 

Čuli smo dječakov krik nadamo se da će ga pronaći živog. No prolaze sati i ništa se ne događa - rekli su roditelji u nedjelju kada je dječak pao. 

Nesretnim roditeljima ovo nije prva tragedija. U svibnju 2017. godine umro im je sin Oliver od srčanog udara, pišu mediji. 

Kroz dan su na mjesto događaja došli brojni stanovnici i dali svoju podršku roditeljima. Došla su i djeca koja poznaju Julena i donijela razne crteže. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message