Obavijesti

News

Komentari 1

'Djeco, imate želju? Ispunit će se ako je ubacite u sandučić...'

'Djeco, imate želju? Ispunit će se ako je ubacite u sandučić...'
3

Osječki učenici osnovali su udrugu Anđeli, koja pomaže djeci i siromašnima. Anđeli svoje sandučiće za želje stavljaju u škole, vrtiće te dječje domove. Novac za ispunjavanje želja iz sandučića zarađuju sami

VIDEO

"Voljela bih imati šminku od jagode. Ja bih želio nogometnu loptu. Želim jumbo pizzu i dvije litre kole. Voljela bih da mama, brat i ja idemo na klizanje. Želim biti sretna u životu."

To su samo neke od poruka koje su djeca ubacivala u sandučić želja osječke udruge Anđeo. Članovi udruge su isključivo djeca, koja je vode te osmišljavaju i realiziraju humanitarne akcije.

Izrađuju razne rukotvorine i prodaju ih na sajmovima. Kad rade akcije za siromašne, pomažu im prijatelji u školi i roditelji. Znaju znakovni jezik pa pomažu i gluhonijemoj djeci.

- Udrugu smo osnovali 2010. moji prijatelji iz škole i ja. Jedina odrasla osoba potpisnik u papirima o osnivanju je moja mama Jasna Zorić, koja je nakon smrti moje seke predložila da osnujemo udrugu koja će se baviti isključivo ispunjavanjem želja i potreba djece. Imamo oko 200 djece - rekao nam je jedan od članova i osnivača Andrej Zorić (16). Udruga Anđeo nema članarinu ni iskaznice. Njenim članom postaješ tako što sudjeluješ u akciji pomoći nekom djetetu ili njegovoj obitelji. A akcija su do sada imali jako puno. Udruga je osmislila i “Sandučić želja”, koji stavljaju u škole, vrtiće, domove za djecu.

- U njemu nađemo svakakve poruke i želje i nastojimo ih sve ispuniti. Ako ne možemo osobno, onda im poklone pošaljemo poštom. Oni koji, primjerice, požele biti sretni ili zdravi, njima pošaljemo motivacijska pisma koja sami napišemo - kaže Andrej predstavljajući i svoje prijatelje, članove udruge - Karlu, Filipa, Elu, Mateju, Laru, Nolu, Luku, Nelu, Anu. Svi oni u udruzi su od prvog dana. Osječki Anđeli također obilaze bolesnu djecu u bolnicama te daju potrepštine siromašnim obiteljima s djecom.

- Jedne smo godine kupili božićna drvca i paketima hrane opskrbili četiri obitelji, djecu smo vodili na klizanje, darovali smo novac za ekskurzije - otkrio nam je Filip.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a