Obavijesti

News

Komentari 155

Djecu ne puštaju na nastavu: 'Agresivni učenik ih maltretira'

Djecu ne puštaju na nastavu: 'Agresivni učenik ih maltretira'
1

Ogorčeni roditelji učenika 3.b razreda OŠ Ivana Rabljanina na Rabu od utorka ne puštaju svoju djecu na nastavu. Kažu da ih vršnjak (8) tuče i izbija im zube

VIDEO

Ogorčeni roditelji učenika 3.b razreda Osnovne škole Ivana Rabljanina na Rabu od utorka ne puštaju svoju djecu na nastavu

Razlog tome je neprimjereno i agresivno ponašanje osmogodišnjeg vršnjaka i učenika istog razreda, koji još od prošle godine napada i ozljeđuje drugu djecu do te mjere da je jedno dijete, zbog sumnje na lom ruke završilo u riječkoj bolnici, a bilo je, tvrde zabrinuti roditelji, i izbijanja zuba.

Radi se o problematičnom djetetu, koje je već u prošloj školskoj godini izražavalo agresivnost na više načina, a koje već tri dana sam pohađa nastavu dok o njemu brinu učiteljica Kristina Dumičić i asistentica u nastavi Ana Manjaka.

Roditelji, koji su u više navrata već slali dopise školi, Ministarstvu, Centru za socijalnu skrb i pravobraniteljici za djecu već su i prošle godine 10.ožujka svoju djecu udaljili s nastave. Tada je sazvan sastanak na kojem je obećano rješavanje problema u roku od trideset dana, no došao je kraj školske godine i sve je utihnulo. S početkom ovogodišnje nastave agresivni incidenti  su se ponovo počeli nizati i ponavljati, a sve je kulminiralo u ponedjeljak, kada su se suglasni roditelji odlučili na drastičan potez bojkotiranja nastave do daljnjeg.

- Žao nam je tog djeteta, ali moramo se brinuti za našu djecu koja imaju pravo biti sigurna u školi kao mjesto nulte tolerancije na nasilje. Ovaj problem traje već duže vrijeme, a naša djeca konstantno su izložena mobbingu i bullyingu. Ustrajni smo u bojkotu s potpunom odgovornošću za taj postupak i posljedice koje on nosi - suglasni su roditelji, koji su ustrajni u zahtjevu da se problematično dijete udalji s nastave..

Od ravnateljice škole Anamari Šarin doznajemo da škola poduzima sve mjere u okviru zakona i specifičnosti otočne škole kako bi se problem što prije riješio. Problem je prijavljen Uredu državne uprave, Primorsko goranskoj županiji, Agenciji za odgoj i obrazovanje, centru za socijalnu skrb te Uredu pravobraniteljice u Rijeci.

- Surađujemo s nadležnim institucijama s namjerom iznalaženja što hitnijeg učinkovitog rješenja i pomoći učenicima kako bi se situacija, koja se nažalost dešava po školama, što prije riješila - kratko je komentirala ravnateljica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je