Obavijesti

News

Komentari 7

Djed (68) iz Nepala krenuo u školu: 'Želim ohrabriti druge'

Djed (68) iz Nepala krenuo u školu: 'Želim ohrabriti druge'
11

Otac šestero djece i djed osmero unučadi ide u školu šest dana u tjednu kako bi završio školu i pobjegao od usamljenog života nakon smrti svoje supruge

VIDEO

Nepalski djed Durga Kami svako jutro počešlja svoju bijelu bradu, obuče školsku uniformu i uz pomoć štapa odšepesa u školu, na još jedan dan učenja, piše u srijedu Reuters i dodaje da je tog 68-godišnjaka veliko siromaštvo spriječilo u stjecanju naobrazbe i njegovoj želji da postane učitelj.

Otac šestero djece i djed osmero unučadi ide u školu šest dana u tjednu kako bi završio školu i pobjegao od usamljenog života nakon smrti svoje supruge. Dobrodošao je taj kontrast tišini izolirane straćare s krovom koji prokišnjava i koja je često bez struje kada Kami uđe u školu u kojoj odjekuju glasovi 200 zaigranih učenika.

"Da zaboravim svoju tugu idem u školu", rekao je Kami koji u razredu sjedi s 14-godišnjacima i 15-godišnjacima. Dvadeset učenika u njegovom razredu zove ga Kami 'Baa', što na nepalskom znači Kami Djed, ali usprkos svojim godinama sudjeluje u svim školskim aktivnostima, uključujući i odbojku.

"Malo teže prati gradivo, ali mi mu pomažemo", kazao je 14-godišnji Sagar Thapa koji priznaje da mu je u početku bilo čudno što tako stari čovjek ide u školu, ali da sada svi uživaju u njegovom društvu.

Kami poručuje da će se školovati do smrti i nada se da će svojim primjerom ohrabriti druge da se ne obaziru na prepreke koje im predstavljaju godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...