Obavijesti

News

Komentari 93

Djed Mraz s 13 godina: Toni iz Splita je veliki humanitarac

Djed Mraz s 13 godina: Toni iz Splita je veliki humanitarac
4

Toni Prkić (13) je svoju ušteđevinu darovao dvjema djevojčicama i deveteročlanoj obitelji. Ovo nije prvi put da tako pomaže. Počeo je još kao šestogodišnjak...

VIDEO

Puno ti hvala što si nam pomogao, nadamo se da će ti se svidjeti, napisale su uz veliko crveno srce dvije djevojčice kojima je Toni Prkić (13) iz Splita darovao pola ušteđevine, 2000 kuna.

Još 2000 darovao je deveteročlanoj obitelji iz Splita. Ovo nije prvi put da tako pomaže. Počeo je kao šestogodišnjak. Razbolio se i Božić proveo u bolnici. Vidio je kako druga djeca nisu dobila darove te da neke od njih nitko ni ne posjećuje. To ga je silno rastužilo. 


- Odlučio sam kako ću svake godine ostavljati darove pod bor u igraonici Dječjeg odjela. Ove godine sam odlučio uz pomoć Centra za socijalnu skrb ušteđevinu dati dvjema obiteljima koje teško žive. Pripremio sam im i poklone, nešto hrane i kolača koje je napravila moja mama. Štedio sam od džeparca, ostavljao novac koji bi dobio za rođendan - kaže velikodušni dječak, dobitnik nagrade Ponos Hrvatske 2010. godine, odlični učenik OŠ Skalice i uspješni vaterpolist. 


- Bio sam duboko dirnut kad su nas nazvali i rekli kako će nam dati novac. Rekao sam to svojim curicama, a one su me pitale: ‘A što ćemo mi njemu dati?’. Tada su mu napravile ovaj plakat sa srcem i zahvalom. Ja radim, supruga mi je bolesna, teško živimo. Borim se za svoju obitelj i zahvaljujem Toniju od srca. Platit ću struju, kupiti drva - u suzama je rekao otac djevojčica u dobi od 8 i 12 godina.
Oba supružnika druge obitelji bila su u Domovinskom ratu te žive od 3600 kuna ukupne mirovine. Od toga te dječjih doplataka prehranjuju sedmero djece i otplaćuju kredit. Najstariji sin ima 20 godina, ne može naći posao, a najmlađi ima godinu dana te boluje od distrofije. Darovanim novcem kupit će mališanu terapeutsku loptu koja stoji oko 600 kuna i platiti zaostale račune. 
Osim Tonija, i njegova majka Vesna svakoj obitelji dala je kuvertu s 200 dolara. 


- Toni je naslijedio gene bake Ivanke. Ona je bila velika humanitarka, tijekom rata udomila je 15 izbjeglica. Svi smo živjeli u dvije sobe - rekla je Tonijeva mama Vesna. 
U splitskom Centru za socijalnu skrb kažu kako socijalnih slučajeva ima sve više, a oni nastoje, osim onoga što im je u zakonskim okvirima, i senzibilirati ljude da pomažu.


- Frustrira nas kad nam zakon ne dopušta da pomognemo onoliko koliko bismo htjeli. Toni nam je dao priliku da posredujemo, da ovako potaknemo ljude da pomognu onima kojima treba. Tonijeva donacija malo će olakšati život ovim obiteljima i voljeli bismo kad bi tako dobrih ljudi bilo više - rekla je ravnateljica CZSS-a Tatjana Vukman.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca