Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Djevojčica (7) ima leukemiju: Majka joj svaki dan daje 'travu'

Mykayla prima kemoterapiju zbog čega joj majka svaki dan daje tablete marihuane kako bi smanjila posljedice. Na dan uzme tablete koje imaju učinak kao 10 jointova

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
187 komentara

Djevojčica (7) iz Oregona koja boluje od leukemije jedna je od najmlađih korisnica medicinske marihuane. Mykayli Comstock leukemiju su dijagnosticirali prošlog proljeća. Prima agresivne kemoterapije zbog čega joj majka svakodnevno daje tablete marihuane kako bi smanjila posljedice kemoterapije. 

Poslije kemoterapije se osjećam kao da želim biti budna cijelu noć. Lijek mi pomaže da bolje spavam, ali se osjećam čudno, rekla je Mykayla

Na dan uzme tablete koje imaju učinak kao 10 jointova. Uz tablete majka ju liječi i gramom ulja marihuane na dan. Činjenicu da je bolest u stanju remisije, odnosno što se koštana srž oporavlja, majka zahvaljuje upravo marihuani, piše Daily Mail.

- Kao majka, isprobat ću bilo što samo da joj bude bolje - rekla je Erin Purchase (25) o djevojčici brine sa svojim dečkom. 

Maykayla tvrdi da od marihuane bolje spava i jede.

- Poslije kemoterapije se osjećam kao da želim biti budna cijelu noć. Lijek mi pomaže da bolje spavam, ali se osjećam čudno - rekla je. 

Otac se šokirao kada ju je posjetio u kolovozu:  Bila je totalno napušena. Samo je htjela ležati i igrati video igrice

Njezin otac, koji živi u Sjevernoj Dakoti, ipak je zabrinut zbog utjecaja lijeka na razvoj mozga djevojčice. Kontaktirao je policiju, socijalnu službu i onkologa. Šokirao se, kaže, kada ju je posjetio u kolovozu. 

- Bila je totalno napušena. Samo je htjela ležati i igrati video igrice - kaže otac Jesse Comstock koji redovno plaća alimentaciju i troškove zdravstvenog osiguranja. 

Odveo je Mykaylu u privatni laboratorij gdje su joj u krvi pronašli THC u razni prosječnog odraslog konzumenta. Majku je obišla i policija. Pregledali su medicinsku dokumentaciju i kazali Jesseju da ne mogu mnogo učiniti. 

- Siguran sam da će ozdraviti, ali mislim da će joj sva ta marihuana usporiti razvoj mozga. Izbori njezine majke smanjit će joj opcije u životu - smatra Jesse. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message