News

Komentari 23

Djevojčica kod Gospića preko mobilne igrice tražila 'blago' i izgubila se, našli je HGSS-ovci

Djevojčica kod Gospića preko mobilne igrice tražila 'blago' i izgubila se, našli je HGSS-ovci

Djevojčica je u potrazi za 'blagom' došla na teren bez signala, a potom je i izgubila mobitel. HGSS-ovci su je našli neozlijeđenu u večernjim satima

U petak u poslijepodnevnim satima gospićki HGSS zaprimo je poziv s područja Pazarišta koja je prijavila nestanak djevojčice. Djevojčica se igrajući igru preko mobilne aplikacije u jutarnjim satima udaljila od mjesta boravišta jer je cilj igre pronaći "skriveno blago" na određenim lokacijama. 

Kako je tražila 'blago' došla je i na teren gdje nije bilo signala za mobitel, a potom je i izgubila mobitel. 

- Zbog nemogućnosti lociranja djevojčice putem mobilnog uređaja i ne posjedovanja informacija o pravcu odlaska djevojčice potraga je bila otežana i zahtijevala je brzu reakciju. 14 HGSS-ovaca s pet vozila odmah je izašlo na teren kako bi pokrili moguće pravce kretanja i u što kraćem vremenu pretražili šire područje. Na svu sreću u večernjim satima pronašli smo djevojčicu nekoliko kilometara od kuće neozlijeđenu. Iako je djevojčica putem aplikacije igrala rekreacijsku igru koja podrazumijeva aktivnost na otvorenom što podržavamo da djeca čim više borave na otvorenom i u prirodi, vidimo da se i u ovakvim aktivnostima kriju opasnosti - kažu iz HGSS-a.

Gospićki HGSS-ovci nisu imali odmora ni u subotu.

- U 17.30 sati zaprimili smo poziv od grupe planinara koji su planinarili na Južnom Velebitu točnije Medačkom stazom prema Strugama i Vaganskom vrhu. Međutim prilikom silaska ispod Medačkih vrata jedan od planinara zadobio je jaku vrtoglavicu i povraćanje što je izazvalo slabost i nemogućnost daljnjeg kretanja. U ovoj akciji olakotna okolnost bila je što smo bili u telefonskom kontaktu i znali točnu lokaciju planinara. Deset HGSS-ovaca odmah je krenulo u akciju spašavanja kako bi čim prije osobu spustili u podnožje. Iako je nakon nekog vremena planinar krenuo hodati dalje jer se osjećao malo bolje nakon kratkog hodanja stanje mu se opet pogoršalo te više nije mogao nastaviti. Nakon što smo ga pregledali i stabilizirali, unesrećenog smo u nosilima transportirali do podnožja. Stanje s unesrećenim do kraja transporta bilo je stabilno. Unesrećenom i kolegama planinarima sugerirano je da obavezno ode na pregled u Opću bolnicu u Gospić, što su i učinili - zaključuju u HGSS-u.

Najčitaniji članci