Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Djevojčica koju je izgrizao pas više nije u životnoj opasnosti

Dijete je jučer premješteno na običan odjel, s majkom. Samostalno jede, nije više na respiratoru. Stanje se poboljšalo i stabiliziralo, rekao je dr. Goran Roić, ravnatelj Klaićeve bolnice

Foto: Pixsell
40 komentara

Jednomjesečna djevojčica, koju je prije desetak dana ugrizao pas nalik na argentinsku dogu, više nije u životnoj opasnosti. Potvrdio je to za Media servis dr. Goran Roić, ravnatelj Klaićeve bolnice.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

- Dijete je jučer premješteno na običan odjel, s majkom. Samostalno jede, nije više na respiratoru. Stanje se poboljšalo i stabiliziralo, no zbog teških ozljeda moždanih struktura sada se radi intenzivna neurološka dijagnostika i potom slijedi, ovisno o nalazima, rehabilitacija da posljedice ozljeđivanja budu što manje - rekao je ravnatelj. 

DOBRE VIJESTI Beba koju je izgrizao pas više nije na respiratoru i stabilno je

Dodao je kako još uvijek teško davati bilo kave prognoze jer se radi o jako malom djetetu.

- Još ne znamo kakvi će biti eventualni neurološki deficiti i koliko će se oni moći rehabilitirati. Biološki potencijal, mi to zovemo plastičnost dječjeg mozga, vrlo je velik u toj dobi i upravo u to polažemo nade, da će organizam uspjeti kompenzirati ozlijeđeni dio struktura - rekao je dr. Roić.

OČAJNA MAJKA BEBE: 'Znam, ispada da nismo pazili. Jesmo. Dogodilo se u sekundi'

Podsjetimo, bebu je 22. ožujka ugrizao pas u kući u obiteljskoj kući u mjestu u blizini Đurđevca. Prestravljeni roditelji odmah su pozvali Hitnu pomoć koja je bebu prvo prevezla u koprivničku bolnicu, odakle su je, zbog težine ozljeda, prebacili u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu. Pas je bebu izgrizao s lijeve i desne strane, što je prouzročilo puknuće lubanje i ozljede mozga.

Zbog sumnje u povredu djetetovih prava, policija je prijavila oca djeteta, ujedno i vlasnika psa B. K. (45)

Možda vas zanima i ovo:
Message