News

Komentari 30

Djevojčicu (4) iz BiH koja je umrla od toplinskog udara u automobilu je pronašla majka

Djevojčicu (4) iz BiH koja je umrla od toplinskog udara u automobilu je pronašla majka

Obdukcijom je utvrđeno da je četverogodišnja djevojčica umrla od toplinskog udara uslijed ekstremnog pregrijavanja automobila parkiranog na suncu u kojem je provela najmanje dva sata

Četvorogodišnja djevojčica pronađena je u subotu oko 16.30 sati mrtva u automobilu u dvorištu obiteljske kuće u selu Donja Piskavica kod Banje Luke. Preminula je od toplinskog udara uslijed ekstremnog pregrijavanja automobila parkiranog na suncu u kojem je provela najmanje dva sata, pokazala je obdukcija, piše Avaz.

Prvi rezultati istrage ukazuju da se djevojčica igrala u vozilu, koje je bilo parkirano na suncu. Koliko je točno provela u automobilu nije poznato, ali se pretpostavlja da se radi o dužem periodu, najmanje dva sata, potvrdio je izvor blizak istrazi.

Djevojčicu je u automobilu pronašla majka koja je trudna. Pokušala ju je reanimirati i pozvala Hitnu pomoć koja je, nažalost, samo mogla konstatirati smrt.

Mislila je da je kod bake

Mještani kažu da je majka u vrijeme tragedije bila u kući i uspavljivala mlađeg sina. Djevojčica bi u to vrijeme obično odlazila u kuću bake i djeda, koja se nalazi pored njihove. Tako je bilo i ovaj put, ali se djevojčica navodno iskrala i otišla se igrati. Iako je u dvorištu imala mali bazen s vodom i pijesak, ušla je u otključan automobil koji je cijeli dan stajao na suncu. Preminula je od toplinskog udara.

Navode i da se radi o obitelji koja je porijeklom iz Dragičevića u Banja Luci, ali žive i rade u Njemačkoj. Prije nekoliko dana su doputovali na odmor u BiH i boravili su u svojoj kući, koju su sagradili nedaleko od roditeljske kuće.