Obavijesti

News

Komentari 52

Dođi, vidi, kupi: Navali narode, država prodaje čak 235 vozila!

Dođi, vidi, kupi: Navali narode, država prodaje čak 235 vozila!
1

Neki od ponuđenih automobila mogu poslužiti samo za dijelove, a neki se prodaju već spremni za registraciju. Potencijalni kupci nemaju pravo žaliti se. Vozila možete vidjeti, ali ne i paliti

VIDEO

Za samo 200 kuna, koliko je početna cijena nekih vozila, sretni kupci moći će kupiti državne rabljene motocikle, automobile i kombije. Njih 235 danas će na licitaciji prodavati predstavnici Trgovačkog remontnog centra Zagreb (TRCZ) u prostoru Kazališta na Pešćenici (KNAP). 

- Potražnja za državnim autima je velika, kao i svaki put. Do petka je svoj polog za vozilo uplatilo 280 ljudi, no očekujemo da će uplata biti još - rekli su nam jučer u TRCZ-u. Očekuju da će na licitaciju doći barem 400 ljudi i da će neki, nažalost, sve morati slušati i ispred vrata vjerojatno premale dvorane. 

- Vjerujemo da ćemo prodati sve. Jako se rijetko dogodi da nešto ostane - zadovoljni su licitatori. Dodali su da građani, ali i država vole ovakvu vrstu prodaje jer je transparentna. Pobijedit će onaj tko u tom trenutku bude imao više novca za kupnju. 

Inače, sva ponuđena vozila potencijalni kupci mogli su razgledati u četvrtak i petak na parkiralištu i u skladištu TRCZ automobila u Sesvetama. U njih nisu smjeli ulaziti niti su ih smjeli upaliti kako bi provjerili u kakvom su voznom stanju. Sve je, kao i proteklih godina, funkcioniralo na sistemu viđeno-kupljeno. Naknadni prigovori nisu mogući. Oni koji su se odlučili natjecati za kupnju vozila morali su uplatiti 10 posto od početne cijene. Tijekom javne dražbe početne cijene se mogu podizati za minimalni iznos od 200 kuna.

Ako izlicitirana cijena dostigne više od dvostruke vrijednosti početne cijene, osoba koja je izlicitirala na licu mjesta mora platiti 10 posto od izlicitirane cijene.

Ni tu nije kraj birokraciji, pa kupac mora uplatiti ostatak u roku od pet dana. Ako to ne učini, ostat će bez vozila i jamčevine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca