Obavijesti

News

Komentari 31

Dobile novo lice: Majka i kći zbog bolesti ličile na starice

Dobile novo lice: Majka i kći zbog bolesti ličile na starice
3

Tracey Gibson (45) i njezina kćer Zara Hartshorn (18) pate od lipodistrofije, rijetke geneteske bolesti zbog koje njihovoj koži nedostaje elasticiteta i djeluje naborano

VIDEO

Majka i kćer koje pate od rijetkog poremećaja zbog kojeg djeluju starije no što jesu, nakon operacije su dobile priliku za novi život.

Tracey Gibson (45) i kćer Zara Hartshorn (18) pate od lipodistrofije, rijetke genetske bolesti zbog koje njihovoj koži nedostaje elasticiteta i djeluje naborano. Masno tkivo pod kožom im se raspada, dok sama koža naglo nastavlja rasti.

Sa 16 godina izgledala kao starica

Zara je sa samo 16 godina otišla na facelifting jer više nije mogla trpjeti maltretiranje vršnjaka u školi. Nazivali su je bakicom i majmunom. Često su je i tukli. Jednom ju je vozač izbacio iz autobusa jer nije mogla dokazati da ima godine za dječju kartu. Tada 12-godišnjakinja, izgledala je kao majka svoje 17-godišnje sestre

Američki stručnjak za lipodistrofiju dr. Abhimanyu Garg iz Teksasa, kad je čuo za njezino stanje, ponudio je 2012. godine besplatnu pomoć. Otkrio je da Zara ima još rjeđi poremećaj zbog kojeg joj slabe kosti, a može izazvati probleme sa srcem i plućima. Operirao ju je kirurg Robert Ersek. Zategnuo joj je kožu i korigirao nos.

- Ispred mene je novi život. Sada mogu visoko podignute glave hodati ulicom. Mislim da prilično dobro izgledam - rekla je Zara za Daily Mail.

Odbili zahtjev za besplatnom operacijom

Za razliku od Zare, njezina majka morala je dugo trpjeti teror okoline. Nacionalna zdravstvena agencija odbila je njezin zahtjev za besplatnom operacijom.

- Cijeli život me ismijavaju i nazivaju pogrdnim imenima. Pretrpjela sam mnogo toga. Nikada nisam mogla naći posao - govori majka sedmero djece, od koji je troje naslijedilo bolest.

Nakon operacija, mnogo sretnija

Tracey se nasmiješila nova prilika nakon što joj je doktor, koji je operirao i njezinu kćer, ponudio da operira i nju.

- Odbili su me uz objašnjenje da je riječ o kozmetičkom zahvatu. Ne razumijem kako su me mogli odbiti - rekla je.

Nakon faceliftinga i tretmana Botoxom vrijednih 50.000 funti, Tracey ima novo lice.

- Pitali su me želim li usne Angeline Jolie, no mislim da bi to bilo previše. Nikad mi nije bila namjera izgledati mlađe nego što jesam. Htjela sam samo normalno lice s kojim ću se  moći pogledati u ogledalo - kazala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa