Obavijesti

News

Komentari 2

Dobili plaće za prosinac: Počela je isplata zaostataka u 3. maju

Dobili plaće za prosinac: Počela je isplata zaostataka u 3. maju
1

U sljedećih šest do osam dana iz prve tranše kredita bit će isplaćene plaće do srpnja, a nakon toga će, iz druge tranše kredita, biti isplaćene plaće za kolovoz

VIDEO

Isplata zaostalih plaća radnicima Brodogradilišta 3. maj počela je u srijedu ujutro, nakon što su tom brodogradilištu uplaćena 43 milijuna kuna iz prve tranše kredita HBOR-a od ukupno 150 milijuna kuna za nastavak proizvodnje.

Po riječima predsjednika Sindikalnog odbora i Nadzornog odbora 3. maja Juraja Šoljića, jutros je počela isplata plaća radnicima, najprije plaća za prosinac prošle godine.

Pokretanje videa...

00:10

U sljedećih šest do osam dana iz prve tranše kredita bit će isplaćene plaće do srpnja, a nakon toga će, iz druge tranše kredita, biti isplaćene plaće za kolovoz te, prema potpisanim sporazumima, 15 posto tražbina vjerovnika, dobavljača i kooperanata 3. maja. Ostatak tražbina vjerovnika bit će isplaćen s odgodom od dvije godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Šoljić kaže kako u 3. maju iščekuju i odluku Vlade u vezi s osnaživanjem ugovora za dovršetak samoiskrcavajućeg broda za rasuti teret (novogradnja 733) i izdavanjem jamstva za taj brod. Važno nam je da taj kredit ostvarimo što prije, da se što prije nabavi materijal i počnu radovi, rekao je.

Vlada je u kolovozu dala uvjetno državno jamstvo za kreditno zaduženje 3. maju kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) ili poslovnih banaka, do 150 milijuna kuna, kako bi se stvorili preduvjeti za pokretanje proizvodnje i završetak započetih novogradnji i umanjenja postojećih gubitaka za državni proračun.

Uvjeti za to bili su da 3. maj regulira odnose s vjerovnicima tako da za bitan dio postojećih tražbina postigne sporazum s pojedinim vjerovnicima o odgodi dospijeća tražbina do 1. rujna 2021., da s HBOR-om ili drugom poslovnom bankom postigne sporazum oko kreditnog zaduženja po tržišnim uvjetima te da s društvom Hrvatska brodogradnja-Jadranbrod, uz ishođenu suglasnost Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta na sadržaj ugovora, sklopi odgovarajući ugovor o pružanju usluga nadzora dovršetka započetih novogradnji te isplate sredstava.

Uvjeti su ispunjeni, pa je 3. maju odobren HBOR-ov kredit od 150 milijuna kuna, iz kojega će se isplatiti sve zaostale plaće, 15 posto tražbina vjerovnika i osigurati materijal potreban za nastavak proizvodnje.

(abe)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.