News

Komentari 60

Dobio 3,5 godine kazne zatvora: Udario mladića u glavu, on pao na pod. Preminuo je u bolnici

Dobio 3,5 godine kazne zatvora: Udario mladića u glavu, on pao na pod. Preminuo je u bolnici

Pokojni Domagoj je nekoliko minuta poslije ponoći nakon izlaza iz noćnog kluba Monte Cristo, pokušao spriječiti tučnjavu. U glavu ga je udario Antun Đonović

Antun Đonović s područja Đulovca proglašen je krivim i na bjelovarskom Županijskom sudu, nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri i pol godine zbog kaznenog djelo protiv života i tijela – prouzročenje smrti iz nehaja.

Đonović je 25. listopada 2020. oko 00,25 sati u Virovitici, na Trgu dr. Franje Tuđmana bb, na nogostupu iza poslovnice "Erste bank", nakon kraćeg verbalnog sukoba sa Domagojem Radićem, istog udario šakom u glavu, iako svjestan da nesretni mladić uslijed udarca može pasti i udariti glavom u nogostup te se ozlijediti tako da mu u opasnosti bude i život. Na žalost to se i dogodilo.

Domagoj koji je išao u ugostiteljsku školu i tek navršio 18 godina pao je na tlo i glavom udario u tvrdu podlogu nogostupa. Zadobio je teške i po život opasne ozljede glave uslijed kojih je osam dana kasnije preminuo u bolnici ne dolazeći svijesti. Đonović je osuđen i na platež troškova kaznenog postupku u iznosu od 1000 kuna te majci pokojnog mladića mora nadoknaditi odvjetničke troškove u iznosu nešto manjem od 16 tisuća kuna, a sve u roku od 15 dana po pravomoćnosti presude.

U kaznu zatvora Đonoviću se uračunava i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 26. listopada 2020. do 11. ožujka 2021.

Podsjetimo, slučaj koji je zaprepastio cijeli virovitički kraj se dogodio nakon izlaza iz noćnog kluba Monte Cristo, gdje je Domagoj bio u društvu vršnjaka. Iza te grupe išlo je nekoliko mladića među kojima i Đonović i došlo je do svađe i naguravanja, a Domagoj je pokušao smiriti napetu atmosferu riječima.

No, sve je bilo uzalud jer ge je Đonović, koji je bio u grupi mladića koji su hodali iza Radićevog društva, šakom dva puta udario u glavu. Mladić je odmah prevezen u virovitičku Opću bolnicu i potom u KBC Osijek, ali su ozljede bile preteške da bi preživio.

Njegovi snovi da će postati kuhar i napokon početi raditi, zauvijek su nestali, rekla nam je nakon mladićeve smrti njegova majka. Kako smo čuli u naselju u kojem je živio, Domagoj je bio pravi mirotvorac i nikada nije dolazio u sukobe. Od malih nogu bio je član DVD-a Dugo Selo Lukačko, upravo s ciljem da pomogne drugima. To nam je potvrdio i počasni zapovjednik DVD-a, Vlado Malčić, kazavši kako je mladić bio omiljen član vatrogasne mladeži, gdje je redovito dolazio na vježbe i pokazao se izuzetno vrijednim.

- Mogu reći da je bio pristojan, kako prema nama koji smo bili zapovjednici, tako i prema kolegama s kojima je vježbao. Uvijek nasmijan i pun životne radosti. Doista ne mogu vjerovati da je nekome smetao, pa čak i da to nije način da se nekoga ubije – kazao je Malčić o mladiću koji je izgubio život.

Majka pokojnog mladića nam je kazala kako ga je, kao i ostalu djecu, odgajala da budu pristojni i na pomoć drugi, a što ga je na koncu stajalo života.

Najčitaniji članci