Obavijesti

News

Komentari 81

'Dobio je izračun mirovine od 3000 kuna, zato je i išao tamo'

'Dobio je izračun mirovine od 3000 kuna, zato je i išao tamo'

Nakon što je 16 godina radio kao pirotehničar, izračun mirovine je Goranu Vekiću bio 3000 kuna. Bila je to kap koja je prelila čašu. Njegova obitelj nije htjela da ide u Jemen

Obitelj poginulog pirotehničara Gorana Vekića i dalje čeka službene informacije. 

Nakon što su u nedjelju primili vijest kako je Goran, pirotehničar iz Osijeka, poginuo u eksploziji u Jemenu gdje je radio na razminiranju, nema službene potvrde njegova identiteta. Ne znaju ni kada bi tijelo trebalo biti vraćeno u Hrvatsku, javlja Nova TV. 

Goran je u Jemenu radio od svibnja prošle godine na što se odlučio zbog male mirovine u Hrvatskoj. 

Žena i četvero djece poginulog Vekića čekaju da ga pokopaju...
Žena i četvero djece poginulog Vekića čekaju da ga pokopaju...

- U nedjelju u 14 sati su nam javili samo da je moj suprug poginuo. Kasnije smo saznali da se to dogodilo rano ujutro oko pet sati. Što se dogodilo i kako se dogodilo, ne znamo. Javili su nam iz tvrtke u kojoj radi. Službeno se još ništa ne zna o tome što se dogodilo. Bio je za Božić kod kuće i u Jemen se vratio 7. siječnja. Na tom poslu je od svibnja prošle godine. Zadnji put smo se čuli u subotu navečer, išao je ranije spavati jer se morao ranije ustati u nedjelju - rekla je za Novu TV supruga poginulog pirotehničara Adrijana Vekić. 

- On taj posao radi 16 godina. On je taj posao želio raditi, volio ga je raditi i znao ga je raditi. Bio je, što bi se reklo, 'profesor' za taj posao. Imao je sve licence koje je mogao imati: vodič pasa, voditelj skupine, voditelj radilišta. Sve što je mogao, učio je za taj posao - kazala je. 

'Otišao je tamo jer je morao, djecu je trebalo prehraniti...'
'Otišao je tamo jer je morao, djecu je trebalo prehraniti...'

Uz stambeni kredit, tu je i četvero djece koje treba prehraniti. Nakon što je predao zahtjev za mirovinu, pirotehničar Goran Vekić je dobio izračun mirovine od 3000 kuna.

- On je nakon 16 godina razminiranja Hrvatske, kad je predao zahtjev za mirovinu, dobio izračun od 3000 kuna. To je bila kap koja je prelila čašu. Pored kredita za kuću i četvero djece u školi bilo je jasno da nema opstanka i da on mora otići van. Zato je otišao - rekla je Vekić i dodala da trenutno nije zaposlena. 

- 15 godina sam radila u Billi i imala sam velikih problema s nogom pa sam morala dati otkaz. Kod kuće sam s djecom. Sad im moram biti i mama i tata, njega više nema. Moramo nastaviti s lijepim sjećanjem na njega - kazala je.