Obavijesti

News

Komentari 105

Komšić dobio još godinu i pol: Kazne mu rastu, a on se ne kaje

Komšić dobio još godinu i pol: Kazne mu rastu, a on se ne kaje
1

Davida Komšića (21) osudili su jer je Kristini Krupljan (18) glavom udarao o volan. Ubio ju je tri mjeseca nakon toga. Za to je osuđen na 30 godina, a za gaženje pješaka na 14 mjeseci

VIDEO

Možda će se činiti da sve ovo nema nikakvog smisla, ali ovo nije poruka samo Davidu nego svim mladim ljudima da se ovakvo ponašanje neće tolerirati, rekla je sutkinja obrazlažući presudu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:15

David Komšić (21), Arjan Rexhepi (23), njegov brat Armend (23) i Filip Filipović (23) jučer su na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđeni zbog protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari. Davidu Komšiću sud je izrekao jedinstvenu kaznu od godinu i pol zatvora, a ostala trojica dobila su uvjetne kazne - Arjan Rexhepi godinu dana uvjetno uz rok kušnje od pet godina, Armend 11 mjeseci uvjetno uz rok kušnje četiri godine, a isto toliko dobio je i Filip Filipović.

'Trebali su i Davidove prijatelje poslati u zatvor, na 2 godine...'
'Trebali su i Davidove prijatelje poslati u zatvor, na 2 godine...'

Ubio ju nakon što je dala iskaz

Sva četvorica Kristininoj majci Vesni Krupljan moraju isplatiti 46.495 kuna odštete. Moraju platiti i troškove postupka, svaki po oko 1600 kuna za paušal i medicinsko vještačenje.

Teretili su ih da su 27. studenog 2016. oko 5.40 sati na Bukovačkoj cesti presreli Kristinu svojim vozilom te joj razbili automobil, iživljavali se nad njom, udarali je i čupali za kosu.

Kristinina prijateljica: 'Nazvala me i rekla mi da su je pretukli'
Kristinina prijateljica: 'Nazvala me i rekla mi da su je pretukli'

Sutkinja je u obrazloženju rekla da se presuda ne temelji samo na iskazu djevojke ubijene nekoliko mjeseci nakon ovog događaja nego i na ostalim dokazima, iskazima njezinih roditelja, prijateljica, medicinskoj dokumentaciji o Kristininim ozljedama, policijskom zapisniku o šteti na njezinu automobilu...

Služi kaznu zbog prometne

- Odnos Kristine i Davida bio je u najmanju ruku toksičan, a čak i kad bi se uzelo u obzir to da mu se ona išla svetiti, nije imala razlog iskazivati protiv ostala tri mladića - kazala je sutkinja.
Što su joj bivši dečko i njegovi prijatelji radili na Bukovačkoj, Kristina je detaljno opisala 22. veljače 2017. u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu. Iste večeri David je s 88 uboda nožem brutalno ubio trudnu Kristinu. Zbog teškog ubojstva nepravomoćno je na Županijskom sudu u Zagrebu osuđen na 30 godina zatvora. Vrhovni sud uskoro će odlučivati o njegovoj žalbi na tu presudu.

Komšićev prijatelj 'pao' dok je ispred škole 'dilao' marihuanu
Komšićev prijatelj 'pao' dok je ispred škole 'dilao' marihuanu

Komšiću je ovo već treća presuda, dvije su nepravomoćne, a u Lepoglavi služi 14-mjesečnu zatvorsku kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je u travnju 2016. poginuo pješak.

‘Sjedila sam u autu krvavih šaka i plakala’

Vikao je: ‘Zašto nas pratiš?’, a potom je nogom razbio retrovizor i staklo na prednjim lijevim vratima, prisjećala se Kristina Krupljan (18).
- Komadići stakla razrezali su mi šake. Kroz razbijeni prozor primio me za kosu i udario mi glavom o upravljač. Sjedila sam u autu i glasno plakala - opisala je Kristina 22. veljače 2017. Isti je dan ubijena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca