Obavijesti

News

Komentari 12

Dobra vijest za radnike: Neće biti otpuštanja u Đuri Đakoviću

Dobra vijest za radnike: Neće biti otpuštanja u Đuri Đakoviću
1

U Đuri Đakoviću nema viška radnika nego manjka posla, a za to su krivi menadžeri koji nisu radili svoj posao, rekao je dopredsjednik Sindikata metalaca Antun Štivić

VIDEO

Otpuštanja 320 radnika i pretvaranja postojećih sedam u samo tri tvrtke u Đuro Đaković holdingu, barem ne do kraja ove godine, kako je prije nekoliko dana najavila uprava ĐĐ holdinga, ipak neće biti ništa. 

Na tiskovnoj konferenciji u srijedu Sindikat metalaca Hrvatske objavio je da je nakon održanih skupova radnika u svim tvrtkama Đure Đakovića i razgovora s upravom holdinga odlučeno da otkaza radnicima neće biti.

- Tvrdimo i dalje, u Đuri Đakoviću nema viška radnika nego manjka posla, a za to su krivi menadžeri, njih 60-ak, koji za tvrtke u sklopu ĐĐ holdinga nisu radili svoj posao i nisu osigurali posao za radnike i tvrtke. Za sadašnjih 1000 radnika tvrtki u sklopu ĐĐ holdinga posla do kraja godine ima, to analize jasno pokazuju, ako se o višku govori onda to može biti samo tih 60-ak menadžera. Eventualno restrukturiranje ĐĐ holdinga moglo bi doći u obzir tek nakon što se provede dokapitalizacija , a to prije kraja godine ne može biti. Samo s novim ulagačima i novim kapitalom može se planirati nova organizacija unutar tvrtki i holdinga, uz ulazak novog kapitala i novih vlasnika neminovno treba doći i do promjene Nadzornog odbora i Uprave, tada bi i uvjeti za razgovor vodstva ĐĐ holdinga i Sindikata bio bitno bolji i moguć nego je sada - izjavio je na tiskovnoj konferenciji Antun Štivić, dopredsjednik Sindikata metalaca Hrvatske - industrijski sindikat. 

'Ako ima viška, onda su to menadžeri'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodao je da  je Sindikat metalaca Hrvatske uvijek bio i bit će uz Đurine radnike. 

- Ponavljam, ako viška u Đuri ima onda su to jedino menadžeri, ako nisu u stanju pronaći nove poslove onda im se pod hitno treba zahvaliti. S ovih 1000 radnika Đuro Đaković može opstati na tržištu, radnici su stručni i znali su i znaju raditi i nipošto nisu teret Đuri Đakoviću. Ako u slučajno nešto ode u krivom smjeru odmah idemo ministru gospodarstva Vrdoljaku, koji je još u svibnju zauzeto čvrsto stajalište da otpuštanja radnika u Đakoviću ne treba i ne može biti - kaže Antun Štivić

Unatoč svemu, cijena dionice Đure Đakovića na tržištu vrijednosnica nije nimalo pala, "drži" na 49 kuna po jednoj dionici. 

- Smatramo da je uprava ĐĐ holdinga s najavom otpuštanja radnika u javnost izišla s namjerom da pridobije zainteresirane ulagače, nekih drugih razloga ne može biti - kazao je pravni savjetnik sindikata Mato Stanković. 

'Nema novca ni za otpremnine'

Da bi uprava ĐĐ holdinga najavljeno otpuštanje provela u djelo mora imati dovoljno novca za otpremnine radnicima, a to, tvrde sindikati, sada nema.

- U ovom trenutku Đuro Đaković nema novca da ispoštuje prava radnika prema kolektivnom ugovoru, čak ni u tom slučaju nijednog radnika se ne može proglasiti tehnološkim viškom. Mi ćemo budno pratiti što će se dalje događati - izjavio je Željko Gavran, koordinator Sindikata metalaca u Đuri Đakoviću. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor