Obavijesti

News

Komentari 5

'Dobro je da se Facebook bori protiv izmišljotina o cijepljenju'

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je da pozdravlja odluku Facebooka da počne korisnike koji traže informacije o cijepljenju usmjeravati prema znanstveno provjerenim činjenicama

VIDEO

Nakon nekoliko mjeseci razgovora s WHO-om, Facebook je obećao usmjeravati korisnike na "točne i vjerodostojne informacije o cjepivima na više jezika" na stranici WHO-a, objavila je ta agencija UN-a, kako bi se osiguralo da vitalne zdravstvene poruke dođu do ljudi koji ih najviše trebaju.

- Velike digitalne tvrtke imaju odgovornost prema svojim korisnicima - osigurati da mogu pristupiti činjenicama o cjepivima i zdravlju, rekao je WHO u priopćenju.

- Dezinformacije o cjepivima velika su opasnost za globalno zdravlje čime se mogu preokrenuti desetljeća napretka u borbi protiv bolesti koje se mogu spriječiti, dodaje.

Smrtonosne zarazne bolesti poput ospica, difterije, hepatitisa, polija, kolere i žute groznice mogu se spriječiti cijepljenjem, kaže WHO.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Facebook je u izjavi potvrdio da "počinje tražiti dodatne načine kako bi povezao ljude s mjerodavnim informacijama o cjepivima na Facebooku i Instagramu".

Dodao je da će odbaciti bilo kakve reklame koje uključuju dezinformacije o cijepljenju.

WHO kaže da je cijepljenje jedno od najvećih i najmoćnijih dostignuća u povijesti javnog zdravstva i procjenjuje da cjepiva spašavaju najmanje 2 milijuna života svake godine u svijetu.

Ali dezinformacije o cjepivu posljednjih su se godina proširile po društvenim mrežama u mnogim zemljama - uključivo i tijekom velike kampanje spriječavanja dječje paralize u Pakistanu i imunizacije protiv žute groznice u Južnoj Americi.

(mz)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a