Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je u utorak u povodu blagdana Sv. Leopolda Bogdana Mandića i Dana županije da Vladine mjere "puno pomažu, ali ne mogu nadoknaditi sve nastale štete", a županija je ustrajna na provedbi zacrtanih projekta.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Ustrajavamo na provedbi zacrtanih projekata i ne damo se omesti ni u vrijeme velike krize - istaknuo je Dobroslavić.

- Mjere Vlade puno pomažu, ali ne mogu nadoknaditi sve nastale štete. I dalje očekujemo od Vlade pomoć gospodarstvu, ali i sami tražimo načine aktiviranja djelatnosti - istaknuo je u Gradskoj vijećnici Nikola Dobroslavić u poruci javnosti u povodu blagdana Sv. Leopolda Bogdana Mandića i Dana županije. 

Naime, zbog pandemije koronavirusa, nije održana svečana sjednica Županijske skupštine s uzvanicima i dodjelom priznanja zaslužnima te popratni program, osim polaganja vijenaca za poginule u Domovinskom ratu, svete mise u dubrovačkoj crkvi Gospe od Milosrđa te proglašenja najuspješnijih županijskih sportaša. 

Dobroslavić je podsjetio je kako je Dubrovačko-neretvanska županija, mjereno indeksom razvijenosti, među tri najuspješnije hrvatske županije.

- U vrhu smo županija po korištenju fondova EU, gospodarenju pomorskim dobrom, međunarodnoj prepoznatljivosti, ali i u mnogim drugim područjima. Svojim djelovanjem županija potvrđuje da je županijski ustroj dobar. Nemaju opravdanja prijedlozi o pet većih regija, a najčešće predstavljaju predizborno politiziranje. Za Hrvatsku u cjelini bilo bi opasno vraćati se na modele koji su kroz povijest dijelili naše nacionalno biće - rekao je Dobroslavić.

Istaknuo je kako se najvažniji projekt povezivanja s ostalim dijelom Hrvatske – Pelješki most s pristupnim cestama uspješno ostvaruje, a radi se i na daljnjem prometnom povezivanju.

- Zahvalni smo ovoj Vladi što je na svojoj sjednici u Dubrovniku dala jasnu potporu ovim i brojnim drugim našim projektima i što sredstvima fondova EU i državnog proračuna financijski stoji iza ovih projekata - rekao je Dobroslavić.

Posebice je istaknuo kako se ovih dana zdravstvo u županiji još jedanput potvrdilo u borbi s koronavirusom, koji ima katastrofalne posljedice za gospodarstvo, a posebno za turizam.

- Borimo se za povratak turizma, makar i u suženom obujmu, već u ovoj sezoni. Sve to, dakako, pridržavajući se i dalje svih epidemioloških mjera - rekao je Dobroslavić

U vezi s Maticom srpskom i njezinim svojatanjem Marina Držića istaknuo je da se radi o bezobraštini.

- Opet posežu za našim. Izazivaju revolt, još više sažaljenje. Bilo bi vrijeme da prestanu. Mi smo sigurni u sebe. Pobijedili smo u Domovinskom ratu, stvorili državu, pobjeđujemo koronavirus uvjerljivije nego mnogi drugi u svijetu. Pokazujemo da možemo mnogo toga, pogotovo kad smo ujedinjeni. Takvi ćemo biti i ubuduće. To je zalog našega daljnjeg uspjeha u ovoj županiji. To dugujemo našim braniteljima, posebno poginulim vitezovima, ranjenima, logorašima i drugim žrtvama agresije na Hrvatsku - poručio je Dobroslavić.