Obavijesti

Promo sadržaj

Dodatno zdravstveno osiguranje za dijete? Da ili ne?

Dodatno zdravstveno osiguranje za dijete? Da ili ne?
3

I dok se svi s nostalgijom prisjećaju dana kad su djeca bila još posve mala, s manje sjete sjetit će se koliko su vremena proveli u liječničkim čekaonicama

Za svaki pregled specijalista potrebno je najprije odvesti dijete na pregled kod pedijatra i po uputnicu. Kad  pedijatar procijeni da je potrebna daljnja hitna obrada, šalje roditelje na „hitnu“. To najčešće znači višesatni boravak u čekaonicama bolnica i još jedan izgubljeni dan. Tu su i neki „obvezni pregledi“ u prvoj godini života, poput ultrazvuka kukova, no pedijatar na redovnom sistematskom pregledu može indicirati neki dodatni specijalistički pregled ako procijeni da postoje odstupanja od prosječnog razvoja.

Specijalistički pregledi i dijagnostika odmah i bez uputnice

Da bi izgubljenih dana bilo što manje, postoji polica dodatnog zdravstvenog osiguranja za djecu koju roditelji mogu ugovoriti već po rođenju kako ne bi previše dragocjenog vremena na početku djetetova života potrošili na čekanje u liječničkim ordinacijama. Polica obuhvaća specijalističke preglede bilo koje specijalnosti, prema medicinskoj indikaciji, do ugovorenog iznosa od tisuću kuna po godini osiguranja te dijagnostičke postupke bilo kojih specijalnosti, prema medicinskoj indikaciji, do ugovorenog iznosa od 3000 kuna po godini osiguranja.

Za preglede i dijagnostiku nije potrebna uputnica pedijatra, već je dovoljno nazvati MedUNIQU – medicinsku službu koja je klijentima na raspolaganju 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, a dežurno medicinsko osoblje pobrinut će se da se sve što je potrebno obavi s djetetom u najbližoj zdravstvenoj ustanovi, bez čekanja i bez uputnica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Polica pokriva i specijalistički pregled ortopeda i UZV kukova

Neki od dijagnostičkih postupaka uključenih u policu su laboratorijske pretrage (KKS, CRP, sedimentacija, bris grla, bris nosa, pretraga urina), radiološka dijagnostika (UZV kukova, UZV trbuha), oftalmološka dijagnostika (skijaskopija) te usluge pokretnog laboratorija. Polica uključuje i specijalistički pregled ortopeda i UZV kukova 2 puta godišnje. Inače, na te se preglede koji su obvezni u prvoj godini života, u redovnom sustavu čeka i po nekoliko mjeseci, a nekoliko mjeseci u ranom razvoju je puno propuštenog dragocjenog vremena.
Polica pokriva i ortopedska i druga pomagala, primjerice naočale, leće i proteze te stomatološke usluge u iznosu 70 posto troškova. Čak i ako se potroši iznos pokrića po polici u godini dana, a potrebne su daljnje zdravstvene usluge, UNIQA i dalje prati osiguranika pokrivajući polovinu troškova specijalističkih pregleda i dijagnostičkih postupaka.

Za najmlađe Kid, za starije od 6 - Teen

Postoje dvije police dodatnog zdravstvenog osiguranja za djecu: Kid za dijete od 0 do 6 godina, odnosno Teen za dijete  starije od 6 godina. Kid se može ugovoriti već po cijeni od 88 kuna mjesečno, a Teen od 65 kuna mjesečno.

Da sažmemo, ovo su glavne prednosti dodatnog zdravstvenog osiguranja za dijete:

  • zdravstveni savjet i usluga dostupni su 24/7
  • osiguranik bira ustanovu i termin pregleda
  • nisu potrebne uputnice i nema čekanja
  • u slučaju hitnosti pregled se može obaviti u istom danu
  • kvalitetna zdravstvena skrb u nekoj od renomiranih partnerskih zdravstvenih ustanova
  • ušteda vremena koju bi roditelji proveli na čekanje s malim djetetom
  • manje brige i više posvećenosti djetetu

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.
Zašto su kasina nepresušna vrela zabave
PROMO

Zašto su kasina nepresušna vrela zabave

Svi smo svjesni kako su igre u kasinu, bilo fizički ili online, zabavne i uzbudljive